Η Apple επιτρέπει τελικά emulators παιχνιδιών στο iOS

Η Apple επιτρέπει τελικά emulators παιχνιδιών στο iOS

SHARE IT

08 Απριλίου 2024

Η Apple καταργεί τους περιορισμούς του App Store και καθιστά την αγορά διαθέσιμη σε εξομοιωτές ρετρό παιχνιδιών. Η Apple δήλωσε την Παρασκευή ότι οι εξομοιωτές παιχνιδιών θα είναι πλέον διαθέσιμοι για λήψη στο App Store παγκοσμίως. Η Apple αναφέρει ότι τα παιχνίδια πρέπει να ακολουθούν "όλους τους ισχύοντες νόμους", υπονοώντας την απαγόρευση των εφαρμογών που προσφέρουν κλεμμένο περιεχόμενο.

Με αυτή την αλλαγή, οι εναπομείναντες εξομοιωτές ρετρό κονσολών Android θα πρέπει να είναι σε θέση να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο iPhone. Δεδομένου ότι το iOS απαγορεύει εδώ και καιρό τους εξομοιωτές παιχνιδιών, οι ιδιοκτήτες iPhone αναζητούν διάφορους τρόπους για να παρακάμψουν την απαγόρευση, όπως το jailbreaking της συσκευής τους. Τώρα που τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων είναι νόμιμα στην ΕΕ, είναι επίσης ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι κάτοχοι iPhone εκεί μπορεί να θέλουν να τα ελέγξουν. Η τελευταία κίνηση της Apple μπορεί να το αποτρέψει αυτό.

Η Apple τροποποίησε τους κανονισμούς της σχετικά με τις σούπερ εφαρμογές, όπως το WeChat, εκτός από τα νέα όρια που αφορούν τους εξομοιωτές. Τώρα καθιστά σαφές ότι τα μίνι παιχνίδια και οι μίνι εφαρμογές μέσα σε αυτές τις εφαρμογές δεν μπορούν να είναι εγγενείς εφαρμογές ή παιχνίδια- αντίθετα, πρέπει να χρησιμοποιούν HTML5.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια αντιμονοπωλιακή καταγγελία κατά της Apple, ισχυριζόμενες ότι η εταιρεία προσπαθεί να συντρίψει τις mega εφαρμογές και τις εφαρμογές streaming παιχνιδιών στο cloud. Αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος πίσω από την αλλαγή. Πρόσφατα, η Apple άρχισε να επιτρέπει στις υπηρεσίες streaming cloud να είναι διαθέσιμες στο App Store, όπως το GeForce Now και το Xbox Cloud Gaming.

Η Apple φαίνεται να υποκύπτει στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτός των ΗΠΑ. Η επιχείρηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέπει πλέον συνδέσμους εντός της εφαρμογής που θα κατευθύνουν τους χρήστες προς εξωτερικές αγορές και θα αναφέρουν πληροφορίες τιμολόγησης σε εφαρμογές ροής μουσικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να "προσκαλούν τους χρήστες να παρέχουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με ρητό σκοπό την αποστολή συνδέσμου προς την ιστοσελίδα του προγραμματιστή για την αγορά ψηφιακού μουσικού περιεχομένου ή υπηρεσιών".

Αφού η Επιτροπή χαρακτήρισε "παράνομους" τους κανονισμούς της Apple κατά της καθοδήγησης, η Spotify έκανε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει την εφαρμογή της με συνδέσεις με τον ιστότοπό της, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αγοράζουν συνδρομές, αλλά η Apple χρειάστηκε εβδομάδες για να εγκρίνει την τροποποίηση. Η Spotify εξακολουθεί να μην είναι ενθουσιασμένη με την πιο πρόσφατη κίνηση της Apple, ωστόσο, καθώς η Apple συνεχίζει να σκοπεύει να επιβάλει τέλος στις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω εξωτερικών συνδέσμων, παρόλο που η Επίτροπος της ΕΕ Margrethe Vestager έχει δηλώσει ότι η Apple πρέπει να επιτρέπει την "ελεύθερη" επικοινωνία μεταξύ των χρηστών και των εφαρμογών ροής μουσικής.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Spotify, Jeanne Moran, "η Apple συνεχίζει να αψηφά αυτή την απόφαση, αλλά η τήρηση του νόμου δεν είναι προαιρετική. Η Επιτροπή μπορεί να κινήσει ενέργειες μη συμμόρφωσης και να επιβάλει ημερήσια πρόστιμα από τις 6 Απριλίου. Ήρθε η ώρα να λάβουμε ισχυρά μέτρα για να παρέχουμε επιτέλους στους πελάτες πραγματικές επιλογές.

Δες τα όλα