Η Apple παρουσιάζει το προηγμένο νέο Apple Watch Series 9

Η Apple παρουσιάζει το προηγμένο νέο Apple Watch Series 9

SHARE IT

14 Σεπτεμβρίου 2023

Η Apple παρουσίασε το Apple Watch Series 9, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά στο ρολόι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως και επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ορόσημο. Το Apple Watch Series 9 είναι πιο ισχυρό από ποτέ με το νέο S9 SiP, το οποίο αυξάνει τις επιδόσεις και τις δυνατότητες, μια νέα μαγική χειρονομία διπλού πατήματος, μια φωτεινότερη οθόνη, ταχύτερη Siri στη συσκευή, τώρα με δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής δεδομένων υγείας, εύρεση ακριβείας για το iPhone και πολλά άλλα. Το Apple Watch Series 9 τρέχει watchOS 10, το οποίο προσφέρει επανασχεδιασμένες εφαρμογές, το νέο Smart Stack, νέες όψεις ρολογιού, νέες λειτουργίες ποδηλασίας και πεζοπορίας και εργαλεία για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Για πρώτη φορά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μια επιλογή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα για οποιοδήποτε Apple Watch, αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο προς το Apple 2030: το σχέδιο της Apple να είναι ουδέτερη ως προς το ισοζύγιο άνθρακα σε ολόκληρη την επιχειρηματική της δραστηριότητα, την αλυσίδα εφοδιασμού παραγωγής και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της μέχρι το 2030.

Η νέα σειρά Apple Watch μπορεί να παραγγελθεί από σήμερα, με τη διαθεσιμότητα να ξεκινά την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

apple-watch-series-9-primetel-2.jpg

Ισχυρό νέο S9 SiP

Το Apple Watch Series 9 τροφοδοτείται από προσαρμοσμένο πυρίτιο της Apple στο ολοκαίνουργιο S9 SiP. Το πιο ισχυρό chip ρολογιού της Apple προσφέρει βελτιώσεις σε όλο το σύστημα και ολοκαίνουργιες λειτουργίες, όπως μια νέα χειρονομία διπλού πατήματος και το Siri στη συσκευή με δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής δεδομένων υγείας με ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Το Apple Watch Series 9 διαθέτει επίσης ένα νέο 4-πύρηνο Neural Engine που μπορεί να επεξεργάζεται εργασίες μηχανικής μάθησης έως και δύο φορές πιο γρήγορα, σε σύγκριση με το Apple Watch Series 8. Η ενεργειακή αποδοτικότητα του S9 SiP επιτρέπει στο Apple Watch Series 9 να διατηρεί ολοήμερη διάρκεια ζωής μπαταρίας 18 ωρών.

Χειρονομία διπλού πατήματος

Καινοτομίες όπως το Digital Crown και ο Taptic Engine - μαζί με χειρονομίες όπως το tap, το swipe, το σήκωμα του καρπού και το κάλυμμα για σίγαση - κάνουν το Apple Watch απλό και διαισθητικό στη χρήση. Με τη νέα χειρονομία διπλού πατήματος, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγχουν το Apple Watch Series 9 χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι και χωρίς να αγγίζουν την οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να αγγίξουν τον δείκτη και τον αντίχειρα του χεριού του ρολογιού τους μαζί δύο φορές για να εκτελέσουν γρήγορα και εύκολα πολλές από τις πιο συνηθισμένες ενέργειες στο Apple Watch Series 9.

Το διπλό άγγιγμα ελέγχει το κύριο κουμπί σε μια εφαρμογή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει ένα χρονόμετρο, να αναπαραγάγει και να παγώσει μουσική ή να κάνει snooze ένα ξυπνητήρι. Η χειρονομία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσετε και να τερματίσετε μια τηλεφωνική κλήση, ακόμα και για να τραβήξετε μια φωτογραφία με το Camera Remote στο Apple Watch. Το διπλό πάτημα θα ανοίξει επίσης το Smart Stack από το πρόσωπο του ρολογιού και ένα άλλο διπλό πάτημα θα μετακινηθεί μέσα από τα widgets στη στοίβα.

Αυτή η νέα χειρονομία διπλού πατήματος ενεργοποιείται από την ταχύτερη Neural Engine στο Apple Watch Series 9, η οποία επεξεργάζεται δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο και τον οπτικό αισθητήρα καρδιάς με έναν νέο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης. Ο αλγόριθμος ανιχνεύει τη μοναδική υπογραφή των μικροσκοπικών κινήσεων του καρπού και των αλλαγών στη ροή του αίματος όταν ο δείκτης και ο αντίχειρας εκτελούν ένα διπλό χτύπημα. Η χειρονομία διπλού πατήματος θα είναι διαθέσιμη σε μια ενημέρωση λογισμικού τον επόμενο μήνα.

apple-watch-series-9-primetel.jpg

Φωτεινότερη οθόνη

Το αποδοτικό S9 SiP και η προηγμένη αρχιτεκτονική οθόνης αυξάνουν τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης του Apple Watch Series 9 στα 2000 nits - διπλάσια από εκείνη του Series 8 - καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη την ανάγνωση κειμένου στο έντονο ηλιακό φως. Για σκοτεινά δωμάτια ή πρωινά, η οθόνη μπορεί επίσης να μειωθεί σε μόλις ένα νιτ, ώστε να μην ενοχλεί τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά.

On-Device Siri με δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής δεδομένων υγείας

Για πρώτη φορά στο Apple Watch, τα αιτήματα Siri μπορούν να διεκπεραιώνονται στη συσκευή. Για αιτήματα που δεν απαιτούν πληροφορίες από το διαδίκτυο, όπως η έναρξη μιας προπόνησης ή η ρύθμιση ενός χρονοδιακόπτη, το Siri δεν βασίζεται σε δίκτυα Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα ταχύτερες και πιο αξιόπιστες απαντήσεις. Η ισχυρή Neural Engine καθιστά επίσης την υπαγόρευση έως και 25 τοις εκατό πιο ακριβή από το Apple Watch Series 8.

Η επεξεργασία εντός της συσκευής είναι ιδιωτική και ασφαλής και τώρα το Siri μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε δεδομένα από την εφαρμογή Health για ερωτήματα σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να ρωτήσει πόσες ώρες ύπνου είχε το προηγούμενο βράδυ, για την πρόοδο στο κλείσιμο των δακτυλίων Δραστηριότητας ή για τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του, αν έχει συνδεδεμένο μόνιτορ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν αιτήματα Siri στο Apple Watch Series 9 για να καταγράψουν δεδομένα υγείας, όπως το βάρος τους, την περίοδο ή τα φάρμακα που παίρνουν.

apple-watch-series-9-primetel-1.jpg

Εύρεση ακριβείας και ενσωμάτωση του HomePod

Η δυνατότητα χρήσης του Apple Watch για την εύρεση του iPhone είναι ένα από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά των χρηστών. Τώρα, το S9 SiP περιλαμβάνει ένα τσιπ δεύτερης γενιάς Ultra Wideband (UWB) για να επιτρέπει τον εντοπισμό ακριβείας για την οικογένεια iPhone 15, η οποία διαθέτει το ίδιο τσιπ. Το Precision Finding παρέχει απόσταση και κατεύθυνση, καθώς και οπτική, απτική και ηχητική καθοδήγηση σε ένα παραπλανημένο iPhone, ακόμη και αν αυτό βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο.

Το UWB φέρνει επίσης βαθύτερη ενσωμάτωση μεταξύ του Apple Watch και του HomePod. Όταν ένας χρήστης του Apple Watch πλησιάσει σε απόσταση 4 μέτρων από ένα HomePod που αναπαράγει ήχο, το Apple Watch Series 9 θα ξεκινήσει το Now Playing για να ελέγξει τα μέσα. Ή αν δεν παίζει τίποτα στο HomePod, θα εμφανιστούν προτάσεις μέσων στην κορυφή του Smart Stack.

watchOS 10

Το Apple Watch Series 9 τρέχει watchOS 10, μια ενημέρωση ορόσημο που περιλαμβάνει:

  • Μια νέα προσέγγιση για γρήγορη προβολή πληροφοριών με επανασχεδιασμένες εφαρμογές και ένα νέο Smart Stack για την εμφάνιση σχετικών widgets ακριβώς όταν χρειάζονται.
  • Απολαυστικές νέες όψεις ρολογιού: Snoopy, Palette και Solar Analog. Ένα νέο πρόσωπο ρολογιού Nike, Nike Globe, που φωτίζει τις γραμμές της υδρόγειου σφαίρας με κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.
  • Η συνδεσιμότητα Bluetooth για μετρητές ισχύος, αισθητήρες ταχύτητας και αισθητήρες ρυθμού φθάνει για τους ποδηλάτες, ξεκλειδώνοντας νέες μετρήσεις και Προβολές προπόνησης, καθώς και προπονήσεις ποδηλασίας.
  • Μια ποδηλατική προπόνηση μπορεί να εμφανίζεται αυτόματα ως Live Activity στο iPhone και να χρησιμοποιεί την πλήρη οθόνη όταν την πατάτε.
  • Νέες δυνατότητες Compass Waypoints και Maps για περαιτέρω βοήθεια κατά τη διάρκεια περιπετειών σε εξωτερικούς χώρους.
  • Πρόσθετα εργαλεία για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας με την καταγραφή της κατάστασης του νου στην εφαρμογή Mindfulness.
  • Δυνατότητα μέτρησης του χρόνου παραμονής στο φως της ημέρας με τη χρήση του αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος για τη μείωση του κινδύνου μυωπίας και την παροχή πρόσθετων οφελών στη σωματική και ψυχική υγεία για όλες τις ηλικίες.
Δες τα όλα