Η Apple Music θα προσφέρει υποστήριξη Spatial Audio με Dolby Atmos και Lossless Audio

Η Apple Music θα προσφέρει υποστήριξη Spatial Audio με Dolby Atmos και Lossless Audio

SHARE IT

18 Μαΐου 2021

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα παρέχει για τη μουσική υπηρεσία της, Apple Music ποιότητα Spatial Audio με Dolby Atmos και Lossless Audio χωρίς επιπρόσθετη πληρωμή στους συνδρομητές τον ερχόμενο Ιούνιο.

Οι συνδρομητές της Apple Music θα έχουν πρόσβαση στην ποιότητα Lossless Audio για περισσότερα από 75 εκατομμύρια τραγούδια. H εταιρεία θα χρησιμοποιεί το δικό της ALAC codec για να χαρίσει στους χρήστες της μια μοναδική ακρόαση των τραγουδιών που επιθυμούν, ακούγοντας τα ακριβώς όπως ηχογραφήθηκαν στο studio από τους καλλιτέχνες.

Τον Ιούνιο θα διατεθεί η νέα ποιότητα ήχου σε 20 εκατομμύρια τραγούδια και μέχρι το τέλος του έτους θα ανέλθει σε 70 εκατομμύρια τραγούδια.

Αναφορικά με το Spatial Audio, η Apple υποστηρίζει οι ακροατές θα απολαύσουν την αίσθηση πως ο ήχος έρχεται απευθείας στα αυτιά τους από όλες τις κατευθύνσεις. Το Spatial Audio θα υποστηρίζεται από χιλιάδες τραγούδια του Apple Music, λογικά σε αυτά που θα έχει νόημα μια τέτοια απόδοση. Παράλληλα, η υπηρεσία Apple Music θα εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούρια τραγούδια συμβατά με την τεχνολογία Dolby Atmos.

Σημειώνεται ότι το standard Lossless πακέτο του Apple Music προσφέρει “ποιότητα CD”, δηλαδή από 16 bit στα 44.1 kHz έως 24 bit στα 48 kHz, ενώ θα υπάρχει και Hi-Res Lossless πακέτο για ποιότητα έως 24 bit στα 192 kHz.

Δες τα όλα