Η Apple παρουσιάζει το Apple Watch Ultra 2

Η Apple παρουσιάζει το Apple Watch Ultra 2

SHARE IT

15 Σεπτεμβρίου 2023

Η Apple παρουσίασε το Apple Watch Ultra 2, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά στο πιο ικανό και ανθεκτικό smartwatch της Apple και επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ορόσημο. Το Apple Watch Ultra 2 προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που αγαπούν οι χρήστες στο Ultra, καθώς και το νέο ισχυρό S9 SiP, μια νέα μαγική χειρονομία διπλού πατήματος, την πιο φωτεινή οθόνη της Apple, το διευρυμένο εύρος υψομέτρου, το Siri στη συσκευή, την εύρεση ακριβείας για το iPhone και προηγμένες δυνατότητες για περιπέτειες στο νερό. Το Apple Watch Ultra 2 τρέχει watchOS 10, το οποίο προσφέρει επανασχεδιασμένες εφαρμογές, το νέο Smart Stack, νέες εμπειρίες ποδηλασίας, λειτουργίες που βοηθούν στην εξερεύνηση της υπαίθρου και ένα νέο πρόσωπο ρολογιού - Modular Ultra. Με όλες τις νέες εξελίξεις, το Apple Watch Ultra 2 έχει την ίδια διάρκεια ζωής μπαταρίας 36 ωρών με κανονική χρήση και έως και 72 ώρες σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

Για πρώτη φορά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μια επιλογή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα για οποιοδήποτε Apple Watch, αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο προς το Apple 2030: το σχέδιο της Apple να είναι ουδέτερη ως προς το ισοζύγιο άνθρακα σε ολόκληρη την επιχειρηματική της δραστηριότητα, την αλυσίδα εφοδιασμού παραγωγής και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της μέχρι το 2030.

Η παραγγελία του Apple Watch Ultra 2 μπορεί να γίνει σήμερα, με τη διαθεσιμότητα να ξεκινά την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Ισχυρό νέο S9 SiP

Το Apple Watch Ultra 2 τροφοδοτείται από προσαρμοσμένο πυρίτιο της Apple στο ολοκαίνουργιο S9 SiP. Το πιο ισχυρό chip ρολογιού της Apple προσφέρει βελτιώσεις σε όλο το σύστημα και ολοκαίνουργιες λειτουργίες, όπως μια νέα χειρονομία διπλού πατήματος και το Siri στη συσκευή με δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής δεδομένων υγείας με ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Το Apple Watch Ultra 2 διαθέτει επίσης ένα νέο 4-πύρηνο Neural Engine που μπορεί να επεξεργάζεται εργασίες μηχανικής μάθησης έως και δύο φορές πιο γρήγορα από το αρχικό Apple Watch Ultra.

Χειρονομία διπλού πατήματος

Καινοτομίες όπως το Digital Crown και η Taptic Engine - μαζί με χειρονομίες όπως το tap, το swipe, το σήκωμα του καρπού και το κάλυμμα για σίγαση - κάνουν το Apple Watch απλό και διαισθητικό στη χρήση. Με τη νέα χειρονομία διπλού πατήματος, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγχουν το Apple Watch Ultra 2 χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι και χωρίς να αγγίζουν την οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να αγγίξουν τον δείκτη και τον αντίχειρα του χεριού του ρολογιού τους μαζί δύο φορές για να εκτελέσουν γρήγορα και εύκολα πολλές από τις πιο συνηθισμένες ενέργειες στο Apple Watch Ultra 2. Το διπλό πάτημα ανοίγει επίσης τη στοίβα Smart από το πρόσωπο του ρολογιού και ένα άλλο διπλό πάτημα μετακινεί τα widgets στη στοίβα.

Το διπλό πάτημα ελέγχει το πρωτεύον κουμπί σε μια εφαρμογή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει ένα χρονόμετρο, να αναπαραγάγει και να διακόψει τη μουσική ή να αναπαύσει ένα ξυπνητήρι. Η χειρονομία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσετε και να τερματίσετε μια τηλεφωνική κλήση, να τραβήξετε μια φωτογραφία με το Camera Remote στο Apple Watch ή ακόμα και να μεταβείτε στη νέα προβολή Elevation στην εφαρμογή Compass για να δείτε το σχετικό υψόμετρο των αποθηκευμένων σημείων διαδρομής.

Η νέα χειρονομία διπλού πατήματος ενεργοποιείται από την ταχύτερη Neural Engine στο Apple Watch Ultra 2, η οποία επεξεργάζεται δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο και τον οπτικό αισθητήρα καρδιάς με έναν νέο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης. Ο αλγόριθμος ανιχνεύει τη μοναδική υπογραφή των μικροσκοπικών κινήσεων του καρπού και των αλλαγών στη ροή του αίματος όταν ο δείκτης και ο αντίχειρας εκτελούν ένα διπλό χτύπημα. Η χειρονομία διπλού πατήματος θα είναι διαθέσιμη σε μια ενημέρωση λογισμικού τον επόμενο μήνα.

apple-watch-ultra-2-primetel.jpg

Φωτεινότερη οθόνη

Μια νέα προηγμένη αρχιτεκτονική οθόνης ανεβάζει τη μέγιστη φωτεινότητα του Apple Watch Ultra 2 στα 3000 nits - 50% φωτεινότερη από την πρώτη γενιά του Apple Watch Ultra και την πιο φωτεινή οθόνη που έχει σχεδιάσει ποτέ η Apple - για μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στο έντονο ηλιακό φως. Για σκοτεινά δωμάτια ή πρωινά, η οθόνη μπορεί επίσης να χαμηλώσει σε μόλις ένα νιτ, ώστε να μην ενοχλεί τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά. Ο φακός φωτισμού επωφελείται επίσης από τη νέα αρχιτεκτονική της οθόνης: η περιστροφή του Digital Crown διπλασιάζει προσωρινά τη φωτεινότητα για να φωτίζει καλύτερα το δρόμο.

Modular Ultra Watch Face

Μια νέα πρόσοψη ρολογιού που έχει σχεδιαστεί για το Apple Watch Ultra - Modular Ultra - εκμεταλλεύεται τη μεγάλη οθόνη, χρησιμοποιώντας το εξωτερικό άκρο για την παρουσίαση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, όπως δευτερόλεπτα, υψόμετρο ή βάθος. Προσφέρει τις περισσότερες επιπλοκές από κάθε άλλη όψη ψηφιακού ρολογιού της Apple, ώστε να προσαρμόζεται για αθλήματα, υπαίθριες περιπέτειες και δραστηριότητες στον ωκεανό και το νερό.

Δοκιμασμένο για ακραίες συνθήκες

Το Apple Watch Ultra 2 είναι σχεδιασμένο για ακραίες συνθήκες και έχει δοκιμαστεί για χρήση στο μεγαλύτερο εύρος υψομέτρων για οποιοδήποτε προϊόν της Apple, από 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να εξερευνήσετε τις χαμηλότερες κοιλάδες και μέχρι 9.000 μέτρα για να ανεβείτε στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου.

Καταδύσεις αναψυχής και ελεύθερη κατάδυση

Το Apple Watch Ultra είναι ιδανικό για θαλάσσια σπορ, συμπεριλαμβανομένων ακραίων δραστηριοτήτων όπως το kitesurfing και το wakeboarding, καθώς και για καταδύσεις αναψυχής στα 40 μέτρα - και τώρα για ελεύθερη κατάδυση - με την ενημερωμένη εφαρμογή Oceanic+ από την Huish Outdoors.

Η ενσωματωμένη εφαρμογή Depth αποθηκεύει τώρα ένα αρχείο καταγραφής κάθε συνεδρίας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επανεξετάζουν τις πιο πρόσφατες συνεδρίες στο Apple Watch Ultra ή να βλέπουν το πλήρες ιστορικό όλων των καταδύσεων με σημείο εισόδου GPS στην εφαρμογή Fitness στο iPhone.

Κατά τη διάρκεια μιας ελεύθερης κατάδυσης με την εφαρμογή Oceanic+, οι χρήστες θα βλέπουν κρίσιμα δεδομένα, όπως το βάθος και ο χρόνος που έχει παρέλθει, και θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το βάθος-στόχο, όλα σε μεγάλο, έντονο, εμφανές κείμενο. Μεταξύ των καταδύσεων, οι ζώνες καρδιακών παλμών βοηθούν τους χρήστες να παρακολουθούν και να μειώνουν τους καρδιακούς παλμούς τους και οι προκαθορισμένοι συναγερμοί, όπως ο χρόνος επιφάνειας και ο χρόνος που έχει παρέλθει, καθοδηγούν τους χρήστες σε κάθε προπόνηση. Το λεπτομερές ημερολόγιο καταδύσεων παρέχει ένα πλήρες προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των ταχυτήτων καθόδου και ανόδου.

Siri στη συσκευή με δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής δεδομένων υγείας

Για πρώτη φορά στο Apple Watch, τα αιτήματα Siri μπορούν να διεκπεραιωθούν στη συσκευή. Για αιτήματα που δεν απαιτούν πληροφορίες από το διαδίκτυο, όπως η έναρξη μιας προπόνησης ή η ρύθμιση ενός χρονοδιακόπτη, η Siri δεν βασίζεται σε δίκτυα Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα ταχύτερες και πιο αξιόπιστες απαντήσεις. Η ισχυρή Neural Engine καθιστά επίσης την υπαγόρευση έως και 25 τοις εκατό πιο ακριβή.


Η επεξεργασία στη συσκευή είναι ιδιωτική και ασφαλής και τώρα το Siri μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε δεδομένα από την εφαρμογή Health για ερωτήματα που σχετίζονται με την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να ρωτήσει πόσες ώρες ύπνου κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ, για την πρόοδο στο κλείσιμο των δακτυλίων Δραστηριότητας, να ξεκινήσει ένα υπαίθριο τρέξιμο ή μια προπόνηση με ποδήλατο ή να κάνει αιτήματα όπως ο καθορισμός ενός σημείου πορείας μόνο με τη φωνή του, ακόμη και χωρίς σύνδεση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν αιτήματα Siri στο Apple Watch Ultra 2 για να καταγράψουν δεδομένα υγείας, όπως το βάρος τους, τη θερμοκρασία σώματος, την περίοδο ή τα φάρμακα που παίρνουν.

Εύρεση ακριβείας

Η δυνατότητα χρήσης του Apple Watch για την εύρεση του iPhone είναι μια από τις αγαπημένες λειτουργίες των χρηστών. Τώρα, το S9 SiP περιλαμβάνει ένα τσιπ δεύτερης γενιάς Ultra Wideband για να επιτρέπει την εύρεση ακριβείας για την οικογένεια iPhone 15, η οποία διαθέτει το ίδιο τσιπ. Το Precision Finding παρέχει απόσταση και κατεύθυνση, καθώς και οπτική, απτική και ηχητική καθοδήγηση σε ένα χαμένο iPhone, ακόμη και αν αυτό βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο ή αν ο χρήστης δεν θυμάται πού το έχει καταχωνιάσει μετά από μια κατάδυση, για παράδειγμα.

watchOS 10

Το Apple Watch Ultra 2 τρέχει watchOS 10, μια ενημέρωση ορόσημο που περιλαμβάνει:

  • Μια νέα προσέγγιση για γρήγορη προβολή πληροφοριών με επανασχεδιασμένες εφαρμογές και ένα νέο Smart Stack για την εμφάνιση σχετικών widgets ακριβώς όταν χρειάζονται.
  • Απολαυστικές νέες όψεις ρολογιού εκτός από τη νέα όψη Modular Ultra: Snoopy, Palette, Solar Analog και Nike Globe.
  • Η νυχτερινή λειτουργία χρησιμοποιεί τώρα τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος για να ενεργοποιείται αυτόματα στο σκοτάδι.
  • Η συνδεσιμότητα Bluetooth για τους μετρητές ισχύος, τους αισθητήρες ταχύτητας και τους αισθητήρες βηματισμού φτάνει για τους ποδηλάτες, ξεκλειδώνοντας νέες μετρήσεις και Προβολές Προπόνησης, καθώς και προπονήσεις ποδηλασίας. Οι Ζώνες ισχύος βοηθούν τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο την προπόνηση.
  • Οι προπονήσεις ποδηλασίας μπορούν να εμφανίζονται αυτόματα ως Ζωντανή Δραστηριότητα στο iPhone και μπορούν να χρησιμοποιούν την πλήρη οθόνη όταν πατηθούν.
  • Η ενημερωμένη εφαρμογή Πυξίδα εμφανίζει το τρέχον υψόμετρο σε πραγματικό χρόνο και περιλαμβάνει μια τρισδιάστατη προβολή των σημείων πορείας που δείχνει το σχετικό υψόμετρο.
  • Οι νέοι τοπογραφικοί χάρτες στην εφαρμογή Χάρτες εμφανίζουν σημαντικές λεπτομέρειες όπως σημεία ενδιαφέροντος και αφετηρίες μονοπατιών και παρέχουν χρήσιμες λεπτομέρειες όπως σκίαση λόφων, γραμμές περιγράμματος, υψόμετρο και σημεία αναφοράς κινητής τηλεφωνίας και SOS έκτακτης ανάγκης.
  • Πρόσθετα εργαλεία για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας με την καταγραφή της κατάστασης του νου στην εφαρμογή Mindfulness.
  • Δυνατότητα μέτρησης του χρόνου παραμονής στο φως της ημέρας με τη χρήση του αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος για τη μείωση του κινδύνου μυωπίας.

Δες τα όλα