Η Apple θα επιτρέπει την επισκευή iPhone με μεταχειρισμένα γνήσια ανταλλακτικά

Η Apple θα επιτρέπει την επισκευή iPhone με μεταχειρισμένα γνήσια ανταλλακτικά

SHARE IT

12 Απριλίου 2024

Η Apple ανακοίνωσε μια χαλάρωση των πολιτικών επισκευής της σε ένα επίσημο blog. Οι πελάτες και τα ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών θα μπορούν να επισκευάζουν τα iPhone χρησιμοποιώντας αυθεντικά, μεταχειρισμένα ανταλλακτικά της Apple, ως αποτέλεσμα. Η τροποποίηση θα τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και θα επηρεάσει ένα συγκεκριμένο σύνολο iPhone.

Το πρόγραμμα Self Service Repair για τα μοντέλα MacBook Pro και iMac με τσιπ M3, M3 Pro ή M3 Max έχει επεκταθεί από την Apple. Όταν το πρόγραμμα Self Service Repair εισήχθη για πρώτη φορά το 2022, περιοριζόταν στα iPhone 12, iPhone 13 και iPhone SE τρίτης γενιάς. Αργότερα την ίδια χρονιά, επεκτάθηκε για να φιλοξενήσει επιπλέον MacBooks.

Η σειρά iPhone 15 και οι επόμενες συσκευές μπορούν πλέον να επισκευαστούν χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιημένα εξαρτήματα της Apple. Οι κάμερες, οι μπαταρίες και οι οθόνες καλύπτονται από την κάλυψη. Επιπλέον, επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση των βιομετρικών αισθητήρων για το Touch ID και το Face ID σε επερχόμενα μοντέλα iPhone. Μετά την έναρξη ισχύος της πολιτικής επισκευής το φθινόπωρο, "η βαθμονόμηση για γνήσια εξαρτήματα της Apple, καινούργια ή μεταχειρισμένα, θα γίνεται στη συσκευή μετά την εγκατάσταση του εξαρτήματος".

Ο John Ternus, SVP of Hardware Engineering της Apple, τόνισε τα οφέλη για το περιβάλλον και τον τρόπο με τον οποίο η νέα προσέγγιση θα βοηθήσει τα εξαρτήματα να διαρκέσουν περισσότερο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι ομάδες της Apple καινοτομούν στο σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων για την υποστήριξη επισκευών με μεταχειρισμένα εξαρτήματα Apple που δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την προστασία ή το απόρρητο των χρηστών. Με αυτή την τελευταία επέκταση του προγράμματος επισκευών, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε ακόμα περισσότερες επιλογές και ευκολία για τους πελάτες μας, ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στην παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων μας και των εξαρτημάτων τους.

Ένα νέο ιστορικό "Ιστορικό ανταλλακτικών και σέρβις" εμφανίζεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην ενότητα Γενικά > Σχετικά μόλις επισκευαστεί ένα iPhone. Αυτό παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη γνησιότητα του νέου ή μεταχειρισμένου εξαρτήματος Apple που χρησιμοποιήθηκε στην επισκευή. επιπλέον, η Apple έχει χαλαρώσει την απαίτηση για σειριακό αριθμό συσκευής κατά την τοποθέτηση παραγγελιών ανταλλακτικών μέχρι το σημείο στο οποίο δεν αντικαθίσταται η λογική πλακέτα.

Επιπλέον, η Apple έχει επεκτείνει τη χρήση της λειτουργίας Activation Lock για να συμπεριλάβει και ανταλλακτικά iPhone.Αυτό γίνεται για να σταματήσει η αποσυναρμολόγηση κλεμμένων iPhone για ανταλλακτικά. Οι δυνατότητες βαθμονόμησης ενός συγκεκριμένου εξαρτήματος θα περιορίζονται εάν μια συσκευή που υποβάλλεται σε επισκευή αναγνωρίζει ένα εξάρτημα που έχει ληφθεί από κλεμμένη συσκευή και έχει ενεργοποιημένο το Activation Lock.

Δες τα όλα