Το Dream Track είναι το τελευταίο AI πείραμα στο YouTube

Το Dream Track είναι το τελευταίο AI πείραμα στο YouTube

SHARE IT

22 Μαΐου 2024

Το YouTube ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να δοκιμάζει το Dream Track for Shorts, μια σουίτα πειραματικών τεχνολογιών που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν soundtracks 30 δευτερολέπτων με τη χρήση δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Το Dream Track ξεκίνησε πέρυσι και αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Google DeepMind.

Ο γίγαντας του streaming συνεργάστηκε με εννέα μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Charlie Puth, Demi Lovato, John Legend, Sia, Papoose, T-Pain, Troye Sivan και Alec Benjamin, για να συνθέσουν soundtracks χρησιμοποιώντας φωνές που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Το πρώτο πείραμα Dream Track του YouTube επέτρεψε σε Αμερικανούς παραγωγούς να δημιουργήσουν soundtrack χρησιμοποιώντας τις φωνές τους. Θα μπορούσαν να συνθέσουν μια προτροπή και να επιλέξουν από ένα καρουζέλ φωνών που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν μια δική τους μουσική για τα Σορτς τους.

Το Lyria, ένα μοντέλο δημιουργίας μουσικής που αναπτύχθηκε από την Google DeepMind, τροφοδοτεί το Dream Track. Το YouTube ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του τελευταίου του πειράματος, θα επιτρέψει σε μια περιορισμένη ομάδα δημιουργών να δημιουργήσουν μόνο οργανικά soundtracks διάρκειας έως 30 δευτερολέπτων. Η επιχείρηση έχει δηλώσει:

Τώρα, οι δημιουργοί στη νέα πειραματική ομάδα μπορούν να εισάγουν μόνο αγγλικές προτροπές κειμένου + να επιλέξουν ένα μουσικό είδος (ποπ, χιπ χοπ, κάντρι κ.λπ.) για να δημιουργήσουν ορχηστρικά soundtracks 30 δευτερολέπτων, χωρίς λούπινγκ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να ιδεολογούμε περισσότερες λειτουργίες Dream Track που ελπίζουμε να επιτρέψουν βαθύτερη εμπλοκή μεταξύ των μουσικόφιλων και των καλλιτεχνών στο YouTube.

Το YouTube, όπως και πολλές άλλες ψηφιακές επιχειρήσεις, ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στις προσφορές του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, δοκίμασε ένα εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Jump forward, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μεταπηδούν σε μια συχνά προβαλλόμενη περιοχή ενός βίντεο με διπλό πάτημα της οθόνης.

Αυτή η λειτουργία με AI οργανώνει και συνοψίζει τα σχόλια σε βίντεο του YouTube, που επί του παρόντος είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή για κινητά για μεγάλα τμήματα σχολίων στα αγγλικά. Το YouTube απαιτεί πλέον από τους δημιουργούς να επισημαίνουν σωστά το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη.


Δες τα όλα