Η DuckDuckGo προσθέτει και αυτή AI απαντήσεις στα προϊόντα της

Η DuckDuckGo προσθέτει και αυτή AI απαντήσεις στα προϊόντα της

SHARE IT

10 Μαρτίου 2023

Σειρά της DuckDuckGo να ενσωματώσει τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης στην μηχανή αναζήτησης και τον web browser της, ακολουθώντας τα βήματα των Microsoft, Opera και Google. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε τις δοκιμές για του εργαλείου DuckAssist που θα αντλεί πληροφορίες από τη Wikipedia για να τις παρουσιάσει σε συνοπτική μορφή ως απαντήσεις στα εκάστοτε ερωτήματα των χρηστών.

Η λειτουργία του DuckAssist έχει ξεκινήσει σε beta έκδοση μόνο μέσα από τις mobile εφαρμογές και τα browser extensions της εταιρείας, ενώ θα ενσωματωθεί και στην web-based μηχανή αναζήτησης για όλους τους χρήστες αν μείνουν ικανοποιημένοι από τις δοκιμές του.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι εξαιρετικά απλός. Γράφεις την ερώτηση σου και εμφανίζεται ένα κουτί του DuckAssist που σε ενημερώνει ότι θα κοιτάξει στη Wikipedia για να βρει σχετικές πληροφορίες με το θέμα σου. Αν πατήσεις στο μπλε κουμπί Ask, τότε θα λάβεις άμεσα μια περίληψη των πληροφοριών που βρήκε το DuckAssist στη Wikipedia. Σε περίπτωση που έχεις πραγματοποιήσει την ίδια ερώτηση και στο παρελθόν, το DuckAssist θα σου εμφανίζει αυτόματα την ίδια απάντηση χωρίς να πατήσεις το κουμπί Ask.

Μπορεί η φιλοσοφία του DuckAssist να είναι παρόμοια με αυτήν των ChatGPT και Bard, αλλά η εταιρεία σημειώνει πως οι χρήστες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια που τους προσφέρει το DuckDuckGo σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Το DuckAssist δεν μοιράζεται καμία πληροφορία με άλλες βάσεις δεδομένων και δεν χρησιμοποιεί τις ερωτήσεις των χρηστών για να εκπαιδεύσει τον αλγόριθμο του. Εξυπακούεται ότι δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσεις sign-in για να το χρησιμοποιήσεις και όλα γίνονται ανώνυμα.

Δες τα όλα