Το Facebook Messenger αποκτά κρυπτογράφηση E2E και κουμπί επεξεργασίας

Το Facebook Messenger αποκτά κρυπτογράφηση E2E και κουμπί επεξεργασίας

SHARE IT

08 Δεκεμβρίου 2023

Η Meta αποκάλυψε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο Facebook Messenger, και αν δεν τα έχετε παρατηρήσει ακόμα, πιθανότατα πρόκειται για μια σταδιακή κυκλοφορία, οπότε δώστε του μερικές μέρες. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι πλέον ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Όλες οι ιδιωτικές σας επικοινωνίες είναι πλέον κρυπτογραφημένες και μόνο εσείς και ο παραλήπτης σας μπορείτε να τις δείτε. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ανταγωνιστικοί αγγελιοφόροι, όχι μόνο αυτοί που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, παρέχουν σήμερα κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Εκτός από την κρυπτογράφηση, μπορείτε τώρα να τροποποιείτε μηνύματα (μια πολυαναμενόμενη λειτουργία), να στέλνετε μηνύματα που εξαφανίζονται, να αποκρύπτετε την απόδειξη ανάγνωσης, ώστε να μην γνωρίζουν οι άλλοι πότε είδατε το μήνυμά τους, και η φωνητική συνομιλία έχει βελτιωθεί. Για παράδειγμα, μπορείτε να ακούτε με ταχύτητα 1,5x ή 2x και να συνεχίζετε την ακρόαση των επικοινωνιών από εκεί που την είχατε αφήσει την προηγούμενη φορά. Υπάρχει όμως μια παγίδα: μπορείτε να τροποποιήσετε μόνο μηνύματα που έχουν σταλεί εντός 15 λεπτών.

Η ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεο έχει βελτιωθεί, και η Meta δοκιμάζει επί του παρόντος φωτογραφίες και βίντεο HD με ένα επιλεγμένο δείγμα χρηστών προτού κυκλοφορήσει τις ενημερώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δες τα όλα