Ο εξομοιωτής Gamma σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια PS1 στο iPhone

Ο εξομοιωτής Gamma σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια PS1 στο iPhone

SHARE IT

13 Μαΐου 2024

Πολλοί εξομοιωτές άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά μόλις η Apple τροποποίησε τους κανόνες της επιτρέποντας τη δημοσίευση εξομοιωτών παλαιών παιχνιδιών στο App Store. Αρχικά, το App Store υποδέχτηκε τον εξομοιωτή iGBA Game Boy. Αφαιρέθηκε, όμως, καθώς παραβίαζε τις πολιτικές της Apple για το spam και την πνευματική ιδιοκτησία.

Στη συνέχεια, ο ευρέως χρησιμοποιούμενος εξομοιωτής πολλαπλών πλατφορμών Provenance Emulator έκανε το ντεμπούτο του στο App Store, επιτρέποντας στους κατόχους iPhone να παίζουν παιχνίδια στο iPhone από γνωστές κονσόλες, όπως το NES, το SNES, το Game Boy, το Nintendo 64, το Nintendo DS, ακόμα και τα Atari, Sega και PlayStation. Αφού έφτασε και για τους χρήστες iPhone, ο εξομοιωτής Delta ανακοινώθηκε αμέσως ότι θα είναι διαθέσιμος και για iPad.

Το Gamma, ο πρώτος εξομοιωτής παιχνιδιών PlayStation 1 (PS1) για iPhone και iPad, μόλις κυκλοφόρησε στο App Store. Ο Benjamin Stark είναι ο δημιουργός του προσομοιωτή vintage παιχνιδιών Gamma. Η δυνατότητα αυτού του εξομοιωτή να χειρίζεται χειριστήρια Bluetooth και να εξατομικεύει τα δέρματα των χειριστηρίων στην οθόνη είναι από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του. Παίξτε παιχνίδια PS1 στο iPhone, το iPad και τα μη ασύρματα πληκτρολόγια συνδέοντας το ενσύρματο χειριστήριο.

Χρησιμοποιώντας έναν πυρήνα PS1, ο εξομοιωτής ρετρό παιχνιδιών Gamma βασίζεται στην βάση κώδικα του εξομοιωτή Delta. Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες συγχρονισμού στο cloud, όπως το Google Drive και το Dropbox, ο εξομοιωτής δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων παιχνιδιών, αποθηκεύει καταστάσεις και εμφανίζει τα έργα τέχνης των παιχνιδιών. Ο εξομοιωτής Gamma θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να αποθηκεύετε και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των παιχνιδιών.

Για να εγκαταστήσετε τον εξομοιωτή Gamma στο iPhone ή το iPad σας, πρέπει να μεταβείτε στο App Store. Πατήστε το κουμπί '+' (Plus) για να εισαγάγετε ROMs μετά την εκκίνηση του εξομοιωτή- σε όλα τα παιχνίδια θα συμπληρωθούν αυτόματα τα artworks τους. Παρόλο που το λογισμικό δεν το αναφέρει ρητά, χρήστες του Reddit δήλωσαν ότι τα αρχεία CHD, BIN και IMG ανοίγουν χωρίς προβλήματα.

Τα Gamepads προκαλούν συντριβή του εξομοιωτή Gamma, παρόλο που υποστηρίζει ενσύρματα χειριστήρια και χειριστήρια Bluetooth, σύμφωνα με χρήστες του Reddit. Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξομοιωτή Gamma με χειριστήριο, σας συμβουλεύουμε να περιμένετε μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα πριν τον χρησιμοποιήσετε. Για να σας εκνευρίσει, το λογισμικό εμφανίζει διαφημίσεις σε πλήρη οθόνη.

Gamma - [App Store Link]
Δες τα όλα