Η Google ανακοίνωσε AI εργαλεία για τις εφαρμογές παραγωγικότητας

Η Google ανακοίνωσε AI εργαλεία για τις εφαρμογές παραγωγικότητας

SHARE IT

14 Μαρτίου 2023

Η απάντηση της Google στο λανσάρισμα του GPT-4 ήταν άμεση, αλλά σε καμία περίπτωση εφάμιλλη με τη νέα έκδοση του εργαλείου AI των OpenAI και Microsoft. Η εταιρεία προχώρησε στην ανακοίνωση νέων AI χαρακτηριστικών για τις εφαρμογές της σουίτας Workspace (Docs, Sheets, Gmail, Slides κλπ.).

Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα να ζητήσεις από το AI να σου ετοιμάσει προσχέδια (drafts), περιλήψεις και να θέτει προτεραιότητες στην υπηρεσία Gmail, να πραγματοποιεί ορθογραφικό έλεγχο και να συντάσσει πλήρη κείμενα και περιλήψεις στο Docs, να δημιουργεί εικόνες, ήχο και video για τις παρουσιάσεις στο Slides, να ετοιμάζει κατηγοριοποιήσεις στο Sheets, αλλά και να δημιουργεί νέο φόντο για τις τηλεδιασκέψεις στο Meet.

Το ζήτημα στην περίπτωση της Google είναι ότι βιάζεται πολύ να ανακοινώσει νέες AI λειτουργίες για τις υπηρεσίες της θέλοντας να μην μείνει πίσω από τη Microsoft στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Αυτό γίνεται εμφανές από το γεγονός ότι μόνο ορισμένες από τις προαναφερθείσες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες σε αυτήν την πρώτη φάση και μάλιστα μόνο για επιλεγμένους «έμπιστους» χρήστες στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το ευρύτερο λανσάρισμα τους, αλλά τουλάχιστον η εταιρεία υπόσχεται πως θα τις δούμε μέσα στο 2023. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο δικό της AI chatbot, το Google Bard…

Δες τα όλα