Η Google ανακοινώνει νέες λειτουργίες που έρχονται στο οικοσύστημα Android

Η Google ανακοινώνει νέες λειτουργίες που έρχονται στο οικοσύστημα Android

SHARE IT

16 Μαΐου 2024

Η Google ολοκλήρωσε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της, Google I/O 2024, με ένα πλήθος ανακοινώσεων σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Android σε διάφορες πλατφόρμες. Αυτό καλύπτει το μελλοντικό λειτουργικό σύστημα Android 15 για smartphones και tablets.

Η Google ισχυρίζεται ότι θα συμπεριλάβει μια λειτουργία «ιδιωτικού χώρου» στο Android 15 όταν αυτό κάνει το ντεμπούτο του αργότερα φέτος. Η Google δήλωσε:

Είναι σαν ένα ψηφιακό χρηματοκιβώτιο μέσα στο τηλέφωνό σας για τις εφαρμογές στις οποίες δεν θέλετε να έχουν εύκολα πρόσβαση ή να τις βλέπουν οι άλλοι. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρύψετε εφαρμογές υγείας ή τραπεζικές εφαρμογές στον ιδιωτικό σας χώρο για να κρατήσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες μόνο για τα μάτια σας.

Η Google δήλωσε ότι τώρα που η λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο Android 15, ο ιδιωτικός χώρος που δημιουργείτε θα μπορεί να αποτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα και τις ειδοποιήσεις από τυχόν ευαίσθητες εφαρμογές από το υπόλοιπο smartphone σας

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας smartphone Android που θα είναι διαθέσιμο σύντομα είναι το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, το τηλέφωνο θα κλειδώνει αμέσως αν ανιχνεύσει ότι έχει κλαπεί από την κατοχή σας.

Το Google Wallet θα έχει επίσης κάποιες αλλαγές για τους χρήστες των ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας σάρωσης και αποθήκευσης ψηφιακών εκδόσεων αντικειμένων του πραγματικού κόσμου, όπως εισιτήρια εκδηλώσεων, κάρτες βιβλιοθήκης, κάρτες ασφάλισης αυτοκινήτου και άλλα.

Αν έχετε μια έξυπνη τηλεόραση, ένα streaming box ή ένα stick που βασίζεται στην Google TV, σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει συστάσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη σχετικά με το τι να παρακολουθήσετε. Όπως αναφέρει η Google:

Τώρα με το μοντέλο Gemini, είναι ακόμα πιο εύκολο να επιλέξετε τι να παρακολουθήσετε με περιγραφές που δημιουργούνται από AI στην αρχική οθόνη, εξατομικευμένες για εσάς με βάση τις προτιμήσεις σας σε είδη και ηθοποιούς. Οι περιγραφές που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη θα συμπληρώνουν επίσης τις ελλείπουσες ή αμετάφραστες περιγραφές για ταινίες και σειρές, ώστε να μην μένετε σε αδιέξοδο.


Τέλος, η Google θα κυκλοφορήσει το Wear OS 5, την τελευταία ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές, αργότερα μέσα στο έτος. Η Google λέει ότι θα επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των smartwatches, καθώς και θα κάνει βελτιώσεις στις εφαρμογές γυμναστικής.

Δες τα όλα