Το Google Bard παρακολουθεί πλέον videos στο YouTube και δίνει απαντήσεις

Το Google Bard παρακολουθεί πλέον videos στο YouTube και δίνει απαντήσεις

SHARE IT

22 Νοεμβρίου 2023

Το Bard AI chatbot της Google μπορεί πλέον να απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τα βίντεο του YouTube, σύμφωνα με την εταιρεία. Αν και το Bard είχε ήδη τη δυνατότητα να αξιολογεί ταινίες του YouTube με την έναρξη της επέκτασης YouTube Extension τον Σεπτέμβριο, το chatbot μπορεί τώρα να παρέχει συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν περιεχόμενο βίντεο.

Κάνουμε τα πρώτα βήματα στην ικανότητα του Bard να κατανοεί τα βίντεο του YouTube. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε βίντεο για το πώς να φτιάξετε κέικ με ελαιόλαδο, μπορείτε τώρα να ρωτήσετε επίσης πόσα αυγά απαιτεί η συνταγή στο πρώτο βίντεο. Έχουμε ακούσει ότι θέλετε βαθύτερη εμπλοκή με τα βίντεο του YouTube. Γι' αυτό επεκτείνουμε την επέκταση του YouTube για να καταλαβαίνετε κάποιο περιεχόμενο βίντεο, ώστε να μπορείτε να έχετε μια πιο πλούσια συζήτηση με το Bard γι' αυτό.

Η επέκταση YouTube για το Bard μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για την εύρεση συγκεκριμένων βίντεο πριν από αυτή την πρόσφατη έκδοση. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να ζητήσετε από το chatbot να σας αναζητήσει ξεκαρδιστικά βίντεο. Τώρα μπορείτε να απευθύνετε στο chatbot συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το υλικό βίντεο. Αν βλέπετε ένα ταξιδιωτικό βίντεο και συναντήσετε μια τοποθεσία που σας αρέσει πολύ, μπορείτε να ρωτήσετε το Bard πού βρίσκεται.

Η είδηση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου το YouTube άρχισε να πειραματίζεται με νέες δυνατότητες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως ένα εργαλείο συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης που απαντά σε ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο του YouTube και μια νέα λειτουργία που επισημαίνει θέματα στα σχόλια ενός βίντεο.

Οι απαντήσεις του εργαλείου συνομιλίας δημιουργούνται από μαζικά γλωσσικά μοντέλα που χρησιμοποιούν δεδομένα από το YouTube και τον ιστό. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στην τεχνητή νοημοσύνη σχετικά με την ταινία που παρακολουθούν, και η συζήτηση λαμβάνει χώρα κατά την αναπαραγωγή του βίντεο. Το εργαλείο σύνοψης σχολίων χρησιμοποιεί παραγωγική ΤΝ για την κατηγοριοποίηση των θεμάτων της συζήτησης στις ενότητες σχολίων, παρέχοντας στους χρήστες μια σύνοψη των όσων έχουν πει οι άλλοι.

Η αλλαγή έρχεται επίσης καθώς η Google έχει καταστήσει το Bard διαθέσιμο στους εφήβους στην πλειονότητα των εθνών σε όλο τον κόσμο. Σε μια ανάρτηση στο blog της, η Google δήλωσε ότι οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για να "βρουν έμπνευση, να ανακαλύψουν νέα χόμπι και να λύσουν καθημερινά προβλήματα". Οι έφηβοι μπορούν να θέσουν στο Bard κρίσιμες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα σε ποια ιδρύματα να υποβάλουν αίτηση, ή πιο ευχάριστες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα πώς να κατακτήσουν ένα νέο άθλημα.

Δες τα όλα