Η Google δοκιμάζει τον συγχρονισμό εφαρμογών σε όλες τις συσκευές Android που διαθέτεις

Η Google δοκιμάζει τον συγχρονισμό εφαρμογών σε όλες τις συσκευές Android που διαθέτεις

SHARE IT

21 Μαρτίου 2023

Η Google αναζητά διαρκώς νέους τρόπους για να διευκολύνει τους χρήστες στην διαχείριση των Android συσκευών τους (και όχι μόνο), έχοντας λανσάρει πρόσφατα τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών σε άλλες συσκευές από αυτήν που κρατούν στα χέρια τους.

Η νέα λειτουργία που δοκιμάζεται σε μικρές ομάδες χρηστών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, καθώς επιτρέπει τον συγχρονισμό των εφαρμογών σε πολλαπλές συσκευές Android ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να πραγματοποιήσεις ταυτόχρονη εγκατάσταση των εφαρμογών σε οποιαδήποτε συσκευή Android σχετίζεται με τον λογαριασμό Google που διαθέτεις.

Οι testers βλέπουν στην ενότητα Manage Apps and Devices του καταστήματος Google Play την επιλογή Sync Apps to Devices, η οποία αν ενεργοποιηθεί εμφανίζει στον χρήστη μια λίστα με όλες τις συσκευές Android όπου έχει πραγματοποιήσει sign-in με τον λογαριασμό του. Από αυτή τη λίστα μπορεί να επιλέξει σε ποιες συσκευές επιθυμεί να γίνει η ταυτόχρονη εγκατάσταση των εφαρμογών. Μάλιστα, καλύπτει και τα wearables με λειτουργικό σύστημα Wear OS, προχωρώντας σε εγκατάσταση των συνοδευτικών εφαρμογών αν υπάρχουν.

Να σημειωθεί, όμως, ότι ο συγχρονισμός των εφαρμογών αφορά μόνο την εγκατάσταση και όχι τις μελλοντικές αναβαθμίσεις τους, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται ξεχωριστά για κάθε συσκευή.

Δες τα όλα