Το εντυπωσιακό Immersive View έρχεται στο Google Maps

Το εντυπωσιακό Immersive View έρχεται στο Google Maps

SHARE IT

12 Μαΐου 2022

Η υπηρεσία Google Maps βοηθά περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως να πλοηγούνται και να εξερευνούν τον κόσμο. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, οι αλγόριθμοι Τεχνητής Νοημοσύνης της Google έχουν ενισχύσει αφάνταστα τις δυνατότητες εμφάνισης χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον πραγματικό κόσμο, όπως να βλέπεις αν μια επιχείρηση είναι ανοικτή και πόση κίνηση υπάρχει στους δρόμους.

Τώρα, η Google παρουσίασε στο συνέδριο Google I/O 2022 έναν νέο τρόπο περιήγησης στο Google Maps που ονομάζεται Immersive View, χάριν στον οποίο θα μπορούμε να βιώνουμε ακόμα πιο «ζωντανές» τις τοποθεσίες που μας ενδιαφέρουν βλέποντας τες υπό μια διαφορετική προοπτική. Το Immersive Mode δημιουργήθηκε χάριν στην ανάλυση χιλιάδων δορυφορικών λήψεων σε συνδυασμό με αυτές του Street View για να βλέπεις πανοραμικά (όχι όμως κάθετα) συγκεκριμένες γειτονιές μεγάλων πόλεων.

google-maps-immersive-view.jpg

Η εμπειρία είναι καθηλωτική καθώς περιηγείσαι από ψηλά για να πάρεις μια γεύση από την γειτονιά που σ’ ενδιαφέρει, ενώ αν βρεις αυτό που ψάχνεις (π.χ. κάποιο εστιατόριο) τότε μπορείς να κατέβεις πιο χαμηλά για να ενεργοποιηθεί αυτόματα το Street View.

Το Immersive View υποστηρίζεται από φορητές συσκευές και υπολογιστές, αλλά για την ώρα αφορά μόνο ορισμένες γειτονιές σε Los Angeles, Tokyo, New York, San Francisco και London.

Δες τα όλα