Η AI της Google προβλέπει πλημμύρες ποταμών έως και 7 ημέρες νωρίτερα

Η AI της Google προβλέπει πλημμύρες ποταμών έως και 7 ημέρες νωρίτερα

SHARE IT

22 Μαρτίου 2024

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί πρωτοσέλιδα για τα τεράστια επιτεύγματά της και μερικές φορές για τις αναποδιές της, όπως το πρόσφατο ατύχημα του Gemini της Google. Ενώ κάποιοι ανησυχούν για την ταχεία πρόοδο της ΤΝ και για το τι συνεπάγεται αυτό για την κοινωνία, άλλοι πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει καλό αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Και η πρόσφατη κίνηση της Google φαίνεται να ανήκει στο στρατόπεδο του καλού.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google μπορεί να προβλέψει πλημμύρες έως και μια εβδομάδα πριν, όπως φαίνεται σε μια νέα εργασία. Πώς; Χρησιμοποιώντας δεδομένα από υπάρχοντες μετρητές, η τεχνητή νοημοσύνη της Google χρησιμοποιεί προηγμένη μηχανική μάθηση για να προσδιορίσει πότε συμβαίνουν πλημμύρες και ποιες συνθήκες τις καθιστούν πιθανές. Αυτή η κατανόηση εφαρμόζεται στη συνέχεια σε περιοχές όπου δεν έχουμε επαρκή δεδομένα.

Από το 2017, η Google βρίσκεται σε μια προσπάθεια να μεταμορφώσει την πρόβλεψη πλημμυρών, με κίνητρο τη δυνατότητα να σωθούν ζωές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιχείρηση διεξάγει έρευνα και αναπτύσσει ένα σύστημα πρόβλεψης πλημμυρών σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα μεταδίδει ειδοποιήσεις μέσω του Google Search, των Χαρτών, των ειδοποιήσεων Android και του Flood Hub.

Σύμφωνα με την Google, η τεχνολογία μηχανικής μάθησης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις παγκόσμιες προβλέψεις πλημμυρών, ιδίως σε περιοχές όπου τα δεδομένα για τις πλημμύρες είναι φτωχά. Χάρη σε αυτές τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, το σύστημα πρόβλεψης πλημμυρών μπορεί πλέον να προβλέψει πλημμύρες έως και πέντε ημέρες νωρίτερα, ακόμη και σε χώρες όπως η Αφρική και η Ασία, όπου προηγουμένως ήταν ένα παιχνίδι εικασίας σε σύγκριση με την Ευρώπη.

Παρά τις μερικές αναποδιές με την τεχνητή νοημοσύνη πρόσφατα, η τεχνητή νοημοσύνη της Google παραμένει μια ισχυρή δύναμη. Η Apple συνεργάζεται με τη Google για να συμπεριλάβει την τεχνολογία Gemini σε μελλοντικά μοντέλα iPhone. Με προσπάθειες όπως αυτή, η Google εδραιώνει μια ισχυρή θέση στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Δες τα όλα