Ερωτήσεις για την φυλή και την εθνότητα ετοιμάζει το Instagram

Ερωτήσεις για την φυλή και την εθνότητα ετοιμάζει το Instagram

SHARE IT

28 Ιουλίου 2022

Σε μια κίνηση που σηκώνει αρκετή συζήτηση θα προχωρήσει η ομάδα ανάπτυξης του Instagram. Μέσα από επίσημη ανακοίνωση, η Meta αναφέρει ότι θα αρχίσει να ρωτά ορισμένους χρήστες στις ΗΠΑ την φυλή και την εθνικότητα τους, με σκοπό να μελετήσει πως οι διαφορετικές ομάδες ανθρώπων βιώνουν την εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας.

Η επιλογή των χρηστών θα γίνεται εντελώς τυχαία με ένα pop-up μήνυμα εντός της εφαρμογής του Instagram που θα οδηγεί σε ένα ερωτηματολόγιο. Η διεξαγωγή της έρευνας γίνεται από την YouGov και η συμμετοχή είναι προαιρετική, ενώ όσοι συμμετέχουν δεν θα δουν καμία απολύτως αλλαγή ή περιορισμούς στην εμπειρία χρήσης του Instagram.

Στο μήνυμα του ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, τόνισε ότι η συλλογή των δεδομένων θα βοηθήσει την πλατφόρμα να αναζητήσει νέους τρόπους για να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.

Εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το Instagram θα προσφέρει σε όλους μια δίκαιη και ισότιμη εμπειρία χρήσης, τότε θα πρέπει να καταλάβουμε πως λειτουργεί απέναντι στις διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, πως τους επηρεάζουν οι τεχνολογίες μας και πως θα μπορούσαμε να προωθήσουμε την ισότητα. Για παράδειγμα, με τα δεδομένα αυτά ίσως μπορέσουμε να αξιολογήσουμε με καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο που εμφανίζεται σε αυτούς.

Όσοι συμμετέχουν στην έρευνα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα δεδομένα τους θα παραμείνουν ανώνυμα και πλήρως αποσυνδεδεμένα από τους λογαριασμούς τους, έτσι ώστε τα ερευνητικά κέντρα που θα τα αναλύσουν να μην γνωρίζουν σε ποιον χρήστη αντιστοιχούν οι απαντήσεις του κάθε ερωτηματολογίου.

Δες τα όλα