Η LG λανσάρει αντιμικροβιακό γυαλί σε μορφή σκόνης

Η LG λανσάρει αντιμικροβιακό γυαλί σε μορφή σκόνης

SHARE IT

16 Μαΐου 2024

Η LG Electronics (LG) επιταχύνει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας προηγμένων υλικών με το λανσάρισμα του LG PuroTec™, ενός πρωτοποριακού γυαλιού σε μορφή σκόνης. Σχεδιασμένο για τη διασφάλιση της υγιεινής των προϊόντων και κατάλληλο για ποικίλες εφαρμογές, αυτό το καινοτόμο υλικό αξιοποιεί την τεχνολογία σχεδιασμού της αποκλειστικής σύνθεσης γυαλιού της εταιρείας και την ενδελεχή κατανόηση των πραγματικών συνθηκών χρήσης των οικιακών συσκευών.

Το PuroTec, που είναι ένα αρκτικόλεξο των λέξεων Pure, Protect και Technology, διαθέτει ιδιότητες κατά των μυκήτων και των βακτηρίων που καταπολεμούν τις οσμές και αποτρέπουν τη μόλυνση από μικροοργανισμούς. Το νέο υλικό της LG μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών, των χρωμάτων και του καουτσούκ. Επιπλέον, το PuroTec παρέχει χημική και θερμική σταθερότητα, καθώς και ανθεκτικότητα και προστασία στον αποχρωματισμό.

Η LG ξεκίνησε για πρώτη φορά την ανάπτυξη αντιμικροβιακής γυάλινης σκόνης το 1996 και σήμερα κατέχει 219 εντυπωσιακά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την παραγωγή και την εφαρμογή της. Η εταιρεία παράγει το επαναστατικό υλικό στο LG Smart Park στο Changwon της Νότιας Κορέας, το οποίο έχει ετήσια ικανότητα παραγωγής 4.500 τόνων. Φέτος, η εταιρεία επεκτείνει τις πωλήσεις του PuroTec σε μεγάλες αγορές της Ασίας, όπως η Κίνα, το Βιετνάμ και η Ινδία, και αναμένει ετήσια αύξηση των πωλήσεων πάνω από 700%.

Στο μέλλον, η LG σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τις δραστηριότητές της στον τομέα των προηγμένων υλικών, αξιοποιώντας τις διεθνείς εκθέσεις για να παρουσιάσει το PuroTec σε πιθανούς παγκόσμιους πελάτες. Το PuroTec τιμήθηκε πρόσφατα στην Chinaplas, τη μεγαλύτερη έκθεση της βιομηχανίας πλαστικών και ελαστικών στην Ασία, που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας (23-26 Απριλίου), όπου αναγνωρίστηκε ως "Καινοτομία της Χρονιάς". Αυτόν τον μήνα, η LG σχεδιάζει να παρουσιάσει το PuroTec στην Εθνική Έκθεση Πλαστικών (NPE), που θεωρείται μία από τις τρεις κορυφαίες εκδηλώσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας πλαστικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ από τις 6 έως τις 10 Μαΐου.

Δες τα όλα