Η Meta σταματά την επικοινωνία μεταξύ Instagram και Facebook Messenger

Η Meta σταματά την επικοινωνία μεταξύ Instagram και Facebook Messenger

SHARE IT

06 Δεκεμβρίου 2023

Η Meta καταργεί τη δυνατότητα διεξαγωγής "cross-app chats" με τις συνδέσεις σας στο Instagram μέσω του Facebook Messenger και αντίστροφα.

Πίσω στο 2020, η Meta - τότε γνωστή ως "Facebook" - δήλωσε ότι συνδέει την εμπειρία του Messenger με το Instagram, επιτρέποντας στην τελευταία πλατφόρμα να ενισχύσει την εμπειρία των συνομιλιών της, ενώ παράλληλα διαβεβαίωνε ότι οι χρήστες της είχαν "πρόσβαση στην καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε". Μπορείτε να διατηρείτε επαφή με τους φίλους σας στο Facebook και τις συνδέσεις σας στο Instagram από οποιαδήποτε εφαρμογή, αλλά πρέπει να επιλέξετε να "ενημερώσετε" την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων.

Τρία χρόνια αργότερα, φαίνεται ότι η εταιρεία αλλάζει γνώμη σχετικά με την ενσωμάτωση. Σύμφωνα με μια νέα σελίδα υποστήριξης, η διασταυρούμενη επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών Messenger και Instagram θα λήξει "στα μέσα Δεκεμβρίου 2023". Η εταιρεία εξηγεί τι θα συμβεί αν η λειτουργία απενεργοποιηθεί:

  • Δεν θα μπορείτε να ξεκινήσετε νέες συνομιλίες ή κλήσεις με λογαριασμούς στο Facebook από το Instagram.
  • Οι υπάρχουσες συνομιλίες που είχατε με λογαριασμούς Facebook θα γίνουν μόνο για ανάγνωση. Αυτό σημαίνει ότι εσείς και άλλοι δεν μπορείτε να στέλνετε νέα μηνύματα σε αυτές τις συνομιλίες.
  • Οι λογαριασμοί Facebook δεν θα μπορούν να βλέπουν την Κατάσταση δραστηριότητας ή αν έχετε δει ένα μήνυμα.
  • Τυχόν υπάρχουσες συνομιλίες που είχατε με λογαριασμούς Facebook δεν θα μεταφερθούν στα εισερχόμενά σας στο Facebook ή στο Messenger.

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την κίνηση αυτή, αν και ενδέχεται να συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), η οποία περιέχει κανονισμούς για τις μεγάλες εταιρείες που πρέπει να παρέχουν διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων ανταλλαγής μηνυμάτων, μεταξύ άλλων. Ένα άλλο από τα προϊόντα της Meta, το WhatsApp, έχει ήδη ανακαλυφθεί ότι εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία "Συνομιλίες τρίτων" που θα βοηθήσει στη συμμόρφωση με το DMA.

Είναι πιθανό ότι η Meta απενεργοποιεί αυτή τη συγκεκριμένη δυνατότητα συνομιλίας μεταξύ των εφαρμογών της υπηρεσίας, προκειμένου να προετοιμάσει καλύτερα το Messenger για ευρύτερη, συμβατή με το DMA διαλειτουργικότητα. Εναλλακτικά, αυτό θα μπορούσε να είναι άλλο ένα παράδειγμα περιορισμού των δυνατοτήτων του Messenger από τη Meta, με την εφαρμογή να χάνει πρόσφατα τις λειτουργίες SMS/MMS στο Android και τη Meta να κλείνει το Messenger Lite.

Δες τα όλα