Περισσότερες λειτουργίες στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες στο Messenger

Περισσότερες λειτουργίες στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες στο Messenger

SHARE IT

23 Ιανουαρίου 2023

Η Meta ανακοίνωσε την προσθήκη περισσότερων λειτουργιών για τις end-to-end κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσα από την υπηρεσία Messenger, τις οποίες γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε ήδη στις απλές, μη-κρυπτογραφημένες συνομιλίες.

Σε αυτές τις λειτουργίες συμπεριλαμβάνονται τα chat themes, τα custom emojis και reactions, οι ομαδικές εικόνες προφίλ, τα link previews, οι αλλαγές στο status του χρήστη, τα nicknames και τα bubbles των συνομιλιών για τις συσκευές Android.

facebook-messenger-e2e-meta.jpg

Εκτός από τα παραπάνω, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ολοένα και περισσότεροι χρήστες θα βλέπουν πως οι απλές συνομιλίες τους στο Messenger προστατεύονται με end-to-end κρυπτογράφηση. Αυτό θα συμβεί σταδιακά και όχι για όλες τις συνομιλίες του εκάστοτε χρήστη, καθώς η Meta πραγματοποιεί δοκιμές για να ελέγξει πως όλα λειτουργούν σωστά. Γι’ αυτό, άλλωστε, θα ενημερώνει σχετικά τον χρήστη για κάθε μία συνομιλία ξεχωριστά.

Οι συνομιλίες που προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση στο Messenger είναι αποθηκευμένες αποκλειστικά και μόνο στη συσκευή του χρήστη, τα μηνύματα δεν περνούν από κάποιον server της Meta και κανένας δεν έχει πρόσβαση σε αυτά, ούτε καν η ίδια η εταιρεία.

Δες τα όλα