Η Meta δεν θα προτείνει πολιτικό περιεχόμενο στο Instagram και το Threads

Η Meta δεν θα προτείνει πολιτικό περιεχόμενο στο Instagram και το Threads

SHARE IT

12 Φεβρουαρίου 2024

Η Meta δεν θέλει η νέα της υπηρεσία Threads να γίνει ένα άλλο Twitter, με τις έντονες πολιτικές διαμάχες και τη σχετική τοξικότητα. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη μέθοδό της για τη σύσταση πολιτικού υλικού στο Instagram και στη θυγατρική της εφαρμογή, Threads, η οποία ανταγωνίζεται το X του Elon Musk. Με λίγα λόγια, δεν θα επιβάλλει πλέον την πολιτική στους καταναλωτές της. Παρόμοια με τα τρέχοντα πρότυπα της Meta στο Facebook, τα συστήματα συστάσεων του Instagram και του Threads δεν θα προσφέρουν πλέον απροκάλυπτα πολιτικό περιεχόμενο στους χρήστες από προεπιλογή, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Στο Facebook, η Meta έχει μειώσει την ποσότητα των πολιτικών πληροφοριών που εμφανίζονται στις συστάσεις Feed (προηγουμένως News Feed), Reels, Facebook Watch (βίντεο), Groups You Should Join και Pages You Might Like. Τώρα, ανακοινώνει ότι η ίδια στρατηγική θα εφαρμοστεί στο Instagram και στα Reels κατά τους μήνες που προηγούνται μέχρι τις αμερικανικές εκλογές του 2024.

Το Instagram ανακοίνωσε τροποποιήσεις στην εφαρμογή του, που επηρεάζουν τμήματα όπως τα Instagram Reels και Explore, καθώς και τις In-Feed Recommendations τόσο για το Instagram όσο και για τα Threads. Με την τελευταία αλλαγή, η Meta διαφοροποιεί σημαντικά τη νέα της εφαρμογή από το Twitter, το οποίο είναι πλέον γνωστό ως X.

Το Twitter έχει φιλοξενήσει συχνά πολιτικές συζητήσεις, επεκτείνοντας το ρόλο του ως ειδησεογραφικό δίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, το Instagram έχει απομακρύνει το Threads από τις ειδήσεις, καθυστερώντας την εγκατάσταση μιας λειτουργίας "τάσεων", όπως κάνει το X. Τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος του Instagram Adam Mosseri ανέφερε ότι το Threads δεν θα "ενισχύει τις ειδήσεις" στο δίκτυο.

Για να είμαστε σαφείς, οι επερχόμενες αλλαγές στο Meta θα επηρεάσουν το ρόλο του Instagram στη σύσταση υλικού, αλλά όχι τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζει περιεχόμενο από λογαριασμούς που ακολουθούν οι χρήστες σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία. Για παράδειγμα, εάν ένας λογαριασμός που δεν είναι κατάλληλος για σύσταση ανεβάζει πολιτικές πληροφορίες, όπως ειδήσεις σχετικά με εκλογές, νομοθεσία ή άλλα κοινωνικά θέματα, οι ακόλουθοι αυτού του λογαριασμού θα εξακολουθούν να τις λαμβάνουν μέσω του Feed και των Stories. Δεν θα προωθηθεί επιθετικά στους μη-οπαδούς.

Η λειτουργία Κατάσταση λογαριασμού του Instagram θα επιτρέπει στους επαγγελματικούς λογαριασμούς να επαληθεύουν την κατάσταση επιλεξιμότητάς τους και να ενημερώνουν ή να αφαιρούν περιεχόμενο από τη σελίδα. Μπορούν επίσης να ζητήσουν επανεξέταση εάν διαφωνούν με την αξιολόγηση του Instagram για ένα υλικό ή μπορούν να σταματήσουν να μοιράζονται περιεχόμενο προκειμένου να εξεταστούν ξανά για συστάσεις. (Η εταιρεία δεν διευκρίνισε για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποσυρθούν από τις πολιτικές δημοσιεύσεις πριν να είναι ξανά επιλέξιμες).

Οι χρήστες που επιθυμούν να προτείνεται πολιτικό περιεχόμενο μπορούν επίσης να το ενεργοποιήσουν στις ρυθμίσεις τους στο Instagram και στο Threads. Το Facebook θα αποκτήσει τέτοια εξουσία κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η αφαίρεση της πολιτικής από τις επιφάνειες προτάσεων και η υποχρέωση των χρηστών να την ενεργοποιήσουν ξανά αν θέλουν να την προβάλλουν είναι κινήσεις που ακολουθούν χρόνια που η Meta φέρει την ευθύνη για τις περισσότερες πολιτικές αναταραχές στον κόσμο. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta έχουν συνδεθεί με τη γενοκτονία στη Μιανμάρ και την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Έχουν κατηγορηθεί για τη διάδοση μίσους και παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα την αιματοχυσία. Είναι σαφές ότι η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μεγαλύτερο χώρο μεταξύ αυτών που προωθεί στους πελάτες της μέσω αλγορίθμων και του είδους των πραγμάτων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε κλίμακα.

Η απόφαση μπορεί επίσης να καθησυχάσει τους νομοθέτες που εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διέπουν τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν αποκτήσει μονοπωλιακό καθεστώς.

Η Meta αναφέρει ότι οι τροποποιήσεις θα επεκταθούν στους χρήστες του Instagram και των Threads "σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου για να γίνει αυτό σωστά", αλλά δεν διευκρινίζει πότε θα είναι πλήρως διαθέσιμες σε όλους.

Δες τα όλα