Η Microsoft παρουσιάζει τη λειτουργία Recall που καταγράφει ό,τι κάνετε

Η Microsoft παρουσιάζει τη λειτουργία Recall που καταγράφει ό,τι κάνετε

SHARE IT

21 Μαΐου 2024

Η Microsoft αποκάλυψε επίσημα το "Recall", μια νέα λειτουργία για τα Windows 11 που προηγουμένως είχε θεωρηθεί ως "AI Explorer". Αυτή η εφαρμογή θα καταγράφει ό,τι κάνετε και θα σας επιτρέπει να επιστρέφετε σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο όποτε το επιλέξετε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 20ής Μαΐου, η Microsoft αποκάλυψε ότι το Recall μπορεί να ανακαλέσει εφαρμογές, URL, συνομιλίες, αρχεία και πολλά άλλα. Επιπλέον, το Recall μπορεί να εμβαθύνει περισσότερο σε μεμονωμένα αρχεία, όπως ο εντοπισμός μιας συγκεκριμένης διαφάνειας σε μια παρουσίαση του PowerPoint.

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο το περιγράφει η Microsoft:

Το Recall χρησιμοποιεί τις προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας του Copilot+ PC για τη λήψη εικόνων της ενεργής οθόνης σας κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Τα στιγμιότυπα κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Recall για να εντοπίσετε το περιεχόμενο που έχετε δει στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας αναζήτηση ή σε μια γραμμή χρονοδιαγράμματος που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε στα στιγμιότυπά σας. Μόλις βρείτε το στιγμιότυπο που αναζητούσατε στο Recall, θα αναλυθεί και θα σας προσφέρει επιλογές αλληλεπίδρασης με το περιεχόμενο.
Το Recall θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξετε το στιγμιότυπο στην αρχική εφαρμογή στην οποία δημιουργήθηκε και, καθώς η Ανάκληση βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, θα ανοίγει το πραγματικό έγγραφο πηγής, τον ιστότοπο ή το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Αυτή η λειτουργικότητα θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της φάσης προεπισκόπησης του Recall.

Η περιγραφή της Microsoft για το Recall στα Windows 11 φαίνεται να είναι μάλλον προβληματική όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, επομένως η επιχείρηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές της κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας της. Ο επίσημος ιστότοπος FAQ αναφέρει ότι όλα αυτά τα δεδομένα θα συλλέγονται σε ένα ενιαίο χρονοδιάγραμμα και θα επεξεργάζονται τοπικά στη συσκευή σας.

Η εταιρεία τονίζει περαιτέρω ότι δεν θα αποθηκεύει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας πουθενά αλλού εκτός από τον τοπικό σας υπολογιστή και δεν θα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για τη δημιουργία των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της. Θα μπορείτε επίσης να ορίσετε ποιες εφαρμογές ή περιεχόμενο δεν θα πρέπει ποτέ να υποβάλλονται σε επεξεργασία από το Recall και θα αγνοεί αυτόματα "ορισμένα είδη περιεχομένου", όπως η InPrivate περιήγηση του Microsoft Edge. Τέλος, θα μπορείτε να διακόπτετε τα στιγμιότυπα ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας ένα εικονίδιο από την περιοχή δίσκου.

Όπως αναμενόταν, το Recall θα είναι διαθέσιμο μόνο σε "Copilot Plus PCs" που χρησιμοποιούν CPUs και NPUs της Qualcomm - καμία τύχη για παλαιότερα συστήματα με τσιπ Intel ή AMD. Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέσετε τουλάχιστον 25 GB (τουλάχιστον 50 GB στο δίσκο σας θα πρέπει να είναι ελεύθερα) για να διατηρήσετε τα στιγμιότυπα για περίπου τρεις μήνες. Το εργαλείο Ρυθμίσεις στα Windows 11 σας επιτρέπει να αυξήσετε την κατανομή του χώρου αποθήκευσης της Ανάκλησης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Recall είναι τώρα "βελτιστοποιημένο για τα αγγλικά, τα κινέζικα (απλοποιημένα), τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιαπωνικά και τα ισπανικά", αλλά σχεδιάζεται η υποστήριξη περισσότερων γλωσσών και μπορείτε να ανακτήσετε πληροφορίες σε 160 γλώσσες.

Δες τα όλα