Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ZeniMax Media από τη Microsoft

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ZeniMax Media από τη Microsoft

SHARE IT

08 Μαρτίου 2021

Μία από τις σημαντικότερες εξαγορές στην ιστορία του gaming φαίνεται ότι φτάνει στην οριστική ολοκλήρωση της, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκριση της για να προχωρήσει το deal μεταξύ Microsoft και ZeniMax Media προκειμένου η τελευταία να περάσει στην ιδιοκτησία της πρώτης με ένα ποσό κοντά στα €6.3 δισεκατομμύρια. Η ΕΕ απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι που να αντιτίθενται στους κανόνες της αγοράς (π.χ. μονοπώλιο), επομένως, μπορεί να προχωρήσει κανονικά η εξαγορά χωρίς αστερίσκους.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Microsoft θα μεγαλώσει τη λίστα των δικών της studios σε 23, διότι η ZeniMax Media έχει υπό τη σκεπή της σημαντικές εταιρείες όπως οι Bethesda, Arkane, MachineGames, id Software και Tango Gameworks. Το πιθανότερο είναι ότι ειδικά η Bethesda θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται με πλήρη αυτονομία και με την υπάρχουσα διοικητική σύνθεση, καθώς αυτό το μοντέλο λειτούργησε με επιτυχία στις περιπτώσεις των Mojang (Minecraft), LinkedIn και GitHub.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να εξαγοράσει τη ZeniMax Media τον περασμένο Σεπτέμβριο και υποσχέθηκε ότι θα σεβαστεί τις συμφωνίες αποκλειστικότητες που έχει κλείσει η Bethesda με τη Sony για αν φέρει τα Deathloop και GhostWire: Tokyo αποκλειστικά στο PlayStation 5. Από εκεί και πέρα, η Microsoft σκοπεύει να διαχειριστεί κάθε μελλοντικό project ξεχωριστά σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αποκλειστικότητας σε Windows PC και παιχνιδοκονσόλες Xbox. Το σίγουρο είναι ότι πλέον έχει ισχυροποιήσει σημαντικά τη θέση της στον χώρο του gaming.

Δες τα όλα