Η OnePlus ανακοίνωσε επίσημα συνεργασία με τη Hasselblad

Η OnePlus ανακοίνωσε επίσημα συνεργασία με τη Hasselblad

SHARE IT

05 Μαρτίου 2021

Η OnePlus ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη τριετούς συνεργασίας με τον θρυλικό κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών Hasselblad ώστε να αναπτύξουν μαζί την επόμενη γενιά συστημάτων κάμερας smartphone. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί για το ανανεωμένο σύστημα κάμερας που θα δούμε στη νέα σειρά OnePlus 9 (παρουσιάζεται παγκοσμίως στις 23 Μαρτίου 2021).

Η συνεργασία θα εξελίσσεται συνεχώς τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με βελτιώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού χρωμάτων (Natural Colour Calibration) και της βαθμονόμησης του αισθητήρα (Sensor Calibration) και θα επεκταθεί σε περισσότερα επίπεδα στο μέλλον.

Το πρώτο και το πιο απαιτητικό τεχνικά αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η προηγμένη ταξινόμηση χρωμάτων. Μετά από μήνες δοκιμών και βελτιστοποίησης, αυτή η νέα χρωματική λύση στοχεύει να φέρει πιο εντυπωσιακά, ακριβή και φυσικά χρώματα στις φωτογραφίες που λαμβάνονται με τις κάμερες της OnePlus.

Ακόμη, το νέο Hasselblad Pro mode φέρνει για πρώτη φορά σε ένα smartphone τη λειτουργία βαθμονόμησης του αισθητήρα για ανεπανάληπτη ακρίβεια και φυσικότητα. Το νέο περιβάλλον χρήσης βασίζεται στο λογισμικό επεξεργασίας εικόνων της Hasselblad για να δώσει στους χρήστες μια αυθεντική αίσθηση Hasselblad, με έλεγχο πολλών ρυθμίσεων για επαγγελματίες φωτογράφους.

Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα $150 εκατ. μέσα στην τριετία και περιλαμβάνει την ανάπτυξη τεσσάρων μεγάλων εργαστηρίων Έρευνας και Ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, αλλά και εξειδικευμένη ανάλυση πρωτοποριακών τεχνολογιών για τις μελλοντικές κάμερες των smartphones της OnePlus, όπως πανοραμική με οπτικό πεδίο 140°, T-lens για γρήγορη εστίαση στην εμπρόσθια κάμερα και freeform φακό. Ειδικά τον τελευταίο θα τον δούμε στη νέα σειρά OnePlus 9 και θα βοηθά στην εξάλειψη των παραμορφώσεων στις υπερευρυγώνιες λήψεις.

Δες τα όλα