Η Sony ανακοίνωσε τον αντάπτορα του PSVR2 για PC

Η Sony ανακοίνωσε τον αντάπτορα του PSVR2 για PC

SHARE IT

03 Ιουνίου 2024

Το PlayStation VR2 (PSVR2), το headset εικονικής πραγματικότητας της Sony για το PlayStation 5 που κυκλοφόρησε το 2023, θα είναι τελικά πλήρως συμβατό με υπολογιστές τον Αύγουστο. Η Sony αποκάλυψε τον προσαρμογέα που θα επιτρέψει τη λειτουργία PC για το headset, μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες.Σύντομα, οι κάτοχοι του PS VR 2 θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια SteamVR.

Ο προσαρμογέας PC του PlayStation VR2 είναι ένα συμπαγές κουτί με ένα μόνο καλώδιο που συνδέεται με το headset. Με θύρες DisplayPort 1.4 και USB, οι παίκτες μπορούν να συνδέσουν τον προσαρμογέα στους υπολογιστές τους και να χρησιμοποιήσουν το σετ κεφαλής ως τυπική εναλλακτική λύση PC VR. Για να ξεκινήσει η σύνδεση, θα πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μια εφαρμογή PlayStation VR2 App.

Θα υπάρξουν ορισμένες διαφοροποιήσεις χαρακτηριστικών μεταξύ της χρήσης του σετ κεφαλής σε ένα PlayStation 5 και σε έναν υπολογιστή. Η Sony προειδοποιεί ότι η χρήση του προσαρμογέα με το σετ κεφαλής σε υπολογιστή μπορεί να απενεργοποιήσει λειτουργίες όπως το HDR, η ανατροφοδότηση του σετ κεφαλής, η παρακολούθηση με τα μάτια, οι προσαρμοστικές ενεργοποιήσεις και η απτική ανατροφοδότηση.

Ωστόσο, υποστηρίζονται και άλλα χαρακτηριστικά υψηλής πιστότητας και αισθητηριακής εμβύθισης του PS VR2, όπως οπτική απεικόνιση 4K (2000 x 2040 ανά μάτι), οπτικό πεδίο 110 μοιρών, ανίχνευση αφής με το δάχτυλο και see-through view, καθώς και foveated rendering (χωρίς eye tracking) και 3D Audio σε υποστηριζόμενα παιχνίδια.

Ο προσαρμογέας PlayStation VR2 PC κοστίζει 59,99 ευρώ και θα είναι διαθέσιμος στις 7 Αυγούστου. Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, θα χρειαστείτε επίσης ένα καλώδιο συμβατό με DisplayPort 1.4, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Δες τα όλα