Ερευνητές ίσως κατανόησαν πως εξαπλώνεται ο καρκίνος

Ερευνητές ίσως κατανόησαν πως εξαπλώνεται ο καρκίνος

SHARE IT

11 Νοεμβρίου 2022

Οι μελέτες για την ανάπτυξη θεραπειών κατά του καρκίνου έχουν δώσει σπουδαίες λύσεις όλα αυτά τα χρόνια και πολλές μορφές καρκίνου είναι εφικτό να ιαθούν αν υπάρχει σωστή και έγκαιρη διάγνωση. Παρόλα αυτά, ένα από τα μεγαλύτερα και άλυτα προβλήματα εξακολουθεί να παραμένει το απρόβλεπτο των μεταστάσεων.

Μια νέα έρευνα του ερευνητικού κέντρου κατά του καρκίνου από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (CRUK) ίσως είναι αυτή που θα αλλάξει ριζικά την ιστορία, καθώς οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μπλοκάροντας την δραστηριότητα συγκεκριμένων πρωτεϊνών μπορούσαν να πυροδοτήσουν την μετάσταση των καρκινικών κυττάρων στα ποντίκια.

Συγκεκριμένα, η πρωτεΐνη NALCN φαίνεται ότι σταματά την μεταφορά των υγιών κυττάρων σε άλλα μέρη του σώματος. Όταν την αφαίρεσαν παρατήρησαν ότι υγιή κύτταρα μετανάστευσαν από το πάγκρεας στα νεφρά και μετατράπηκαν σε υγιή νεφρικά κύτταρα. Χάριν σε αυτήν την ανακάλυψη, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μετάσταση των καρκινικών κυττάρων ίσως δεν είναι τελικά μια αφύσικη διαδικασία που σχετίζεται μόνο με τον καρκίνο.

Πρόκειται για μια πραγματικά σπουδαία ανακάλυψη που ρίχνει περισσότερο φως στις διαδικασίες της μετάστασης και ενδεχομένως θα ξεκλειδώσει νέους μεθόδους θεραπείας, έστω σε πειραματικό επίπεδο.

Δες τα όλα