Η Samsung παρουσιάζει το ISOCELL Zoom Anyplace & το E2E AI Remosaic για τον αισθητήρα εικόνας 200 Megapixel

Η Samsung παρουσιάζει το ISOCELL Zoom Anyplace & το E2E AI Remosaic για τον αισθητήρα εικόνας 200 Megapixel

SHARE IT

30 Οκτωβρίου 2023

Η Samsung Electronics παρουσίασε για πρώτη φορά τον αισθητήρα εικόνας 200 Megapixel (MP) το 2021. Έκτοτε, η εταιρεία ηγείται της βιομηχανίας εξαιρετικά υψηλών megapixel, λανσάροντας συνεχώς νέα προϊόντα και εργαζόμενη ακούραστα για την προώθηση περαιτέρω καινοτομίας. Τέτοιες εξελίξεις περιλαμβάνουν την εφαρμογή των Dual-VTG και Tetra2pixel, οι οποίες έχουν βελτιώσει σημαντικά την τεχνολογία των εικονοστοιχείων. Καθώς η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειές της, παρουσιάζει πρόσθετες λύσεις για την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας υψηλής ανάλυσης. Μερικές από αυτές τις λύσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες smartphone που εγγράφουν συχνά βίντεο και τραβούν φωτογραφίες, ενώ θέλουν να προσθέσουν μια πιο δυναμική ατμόσφαιρα στα τελικά τους προϊόντα.

Μεγέθυνση και παρακολούθηση οποιουδήποτε θέματος, ανεξάρτητα από την τοποθεσία

Η τελευταία λειτουργία βίντεο της Samsung, ISOCELL Zoom Anyplace, δίνει στους χρήστες περισσότερη ελευθερία και δημιουργικότητα κατά τη βιντεοσκόπηση με τα smartphones τους. Με τη νέα λύση για αισθητήρες εικόνας 200MP, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το επιθυμητό θέμα και η κάμερα θα το παρακολουθήσει και θα το βιντεοσκοπήσει αυτόματα. Μέχρι τώρα, οι χρήστες έπρεπε να εστιάζουν οι ίδιοι σε ένα κινούμενο θέμα όταν τραβούσαν βίντεο. Όμως με το ISOCELL Zoom Anyplace και τη μηχανή AI της Qualcomm, η κάμερα βρίσκει γρήγορα ένα κινούμενο θέμα και το παρακολουθεί και το ακολουθεί, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Ακόμα και τα θέματα που κινούνται γρήγορα εμποδίζονται να βγουν εκτός οθόνης. Επιπλέον, τα βίντεο μπορούν να τραβηχτούν με λιγότερο κούνημα της οθόνης.

Η δυνατότητα αυτή ισχύει και για μεγεθυμένες περιοχές με υψηλή ανάλυση, χάρη στις δυνατότητες remosaic1 σε πραγματικό χρόνο. Το ISOCELL Zoom Anyplace αναλαμβάνει τις εργασίες που σχετίζονται με την παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων κατά τη λήψη βίντεο και οι χρήστες μπορούν απλώς να απολαύσουν τη σκηνή μπροστά τους με τα μάτια τους.

Προηγουμένως, εάν οι χρήστες έπαιρναν βίντεο σε πλήρη οθόνη και έκαναν ζουμ σε ένα θέμα αργότερα, το τμήμα με το ζουμ υπέφερε από κακή ποιότητα βίντεο. Τώρα, το ISOCELL Zoom Anyplace επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν ταυτόχρονα το πλήρες οπτικό πεδίο και τις περιοχές με μεγέθυνση σε βίντεο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τόσο η προβολή πλήρους οθόνης όσο και η προβολή με μεγέθυνση μπορούν να βιντεοσκοπηθούν ταυτόχρονα, διατηρώντας υψηλή ανάλυση.

Αυτή η δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης λήψεων πλήρους οθόνης και κοντινών λήψεων ξεκλειδώνει τις δημιουργικές δυνατότητες παρέχοντας την ευελιξία να καταγράφετε μια σκηνή με πολλούς τρόπους. Ως αποτέλεσμα, οι δημιουργοί μπορούν να κινηματογραφούν από περισσότερες οπτικές γωνίες και μπορούν να το κάνουν πιο ελεύθερα και δυναμικά. Ακόμη και αν το επιλεγμένο θέμα βρίσκεται στην άκρη της οθόνης, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ζουμ σε αυτό χωρίς να τροποποιούν τη γωνία της βιντεοσκόπησης πλήρους φάσματος. Με άλλα λόγια, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ζουμ σχεδόν όπως τους αρέσει. Αν θέλουν να ξεκινήσουν μια λήψη με ζουμ σε ένα θέμα και στη συνέχεια να κάνουν ζουμ έξω, μπορούν. Αν θέλουν να κάνουν το αντίστροφο, μπορούν επίσης να το κάνουν. Οι λειτουργίες επιτρέπουν ένα ευρύτερο φάσμα καλλιτεχνικών επιλογών κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης, γεγονός που βελτιώνει τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Χάρη στο ζουμ εντός του αισθητήρα από την Tetra2pixel, οι χρήστες δεν χρειάζεται να είναι επιλεκτικοί λόγω των περιορισμών του ζουμ. Προηγουμένως, με το ψηφιακό ζουμ, εάν η κεντρική περιοχή ενδιαφέροντος (ROI) μεγεθυνόταν 4x σε λειτουργία αθροίσματος 12,5MP, θεωρητικά προέκυπτε ανάλυση εικόνας 0,78MP (12,5MP/16). Με το ζουμ εντός του αισθητήρα, ωστόσο, η επιλεγμένη περιοχή για μεγέθυνση επιλέγεται από ολόκληρο το πεδίο και γίνεται remosaiced, γεγονός που επιτρέπει στον αισθητήρα να διατηρήσει την αρχική ανάλυση 12,5MP και επιτρέπει τη λήψη βίντεο πολύ πιο ζωντανής εικόνας. Οι κάμερες συνήθιζαν να αλλάζουν από ευρυγώνιο σε τηλε-ζουμ όταν έκαναν ζουμ 3x ή περισσότερο, γεγονός που προκαλούσε αλλαγή στην ποιότητα της εικόνας και της γωνίας. Ωστόσο, η ευρυγώνια κάμερα 200MP μπορεί να κάνει απρόσκοπτα ζουμ σε 2x ή ακόμα και 4x χωρίς πτώση της ανάλυσης. Λόγω αυτής της σταθερής ποιότητας, οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μια αληθινή εμπειρία κινηματογράφησης.

E2E AI Remosaic για τη λήψη εικόνας

Εκτός από το Zoom Anyplace ως λύση βίντεο, η Samsung παρουσιάζει το End-to-End (E2E) AI Remosaic για τη λήψη εικόνων. Επί του παρόντος, τα βήματα που ακολουθεί ο αισθητήρας εικόνας 200MP για την επεξεργασία των εικόνων μετά τη λήψη είναι τα εξής: η έξοδος ακατέργαστων δεδομένων γίνεται πριν από ένα remosaic, το οποίο στη συνέχεια οδηγεί στην επεξεργασία σήματος εικόνας (ISP) πριν ολοκληρωθεί με την έξοδο εικόνας JPEG. Σε αυτή τη διαδικασία, όλα τα βήματα πραγματοποιούνται διαδοχικά.

Το E2E AI Remosaic βελτιώνει τη διαδικασία επιτρέποντας την ταυτόχρονη διεξαγωγή του remosaic και του ISP. Με άλλα λόγια, το E2E AI Remosaic παίρνει μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα διαδοχικά και την κάνει να λαμβάνει χώρα παράλληλα, μειώνοντας έτσι την καθυστέρηση remosaic έως και στο μισό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας συνολικά ταχύτερος χρόνος επεξεργασίας εικόνας, ο οποίος μειώνει το χρόνο λήψης εικόνων 200MP και βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας. Οι χρήστες θα μπορούν να τραβούν και να ελέγχουν τις φωτογραφίες πιο γρήγορα και η ποιότητα της εικόνας θα υποβαθμίζεται λιγότερο συχνά λόγω απώλειας δεδομένων από την καθυστέρηση. Εξαιτίας αυτού, οι φωτογραφίες που λαμβάνονται θα έχουν πιο πλούσιες λεπτομέρειες και χρώματα.

Συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη

Με βάση την πρόοδο που έχει σημειωθεί με το ISOCELL Zoom Anyplace για το βίντεο και το E2E AI Remosaic για τη λήψη εικόνων, η Samsung Electronics κάνει σημαντικές προόδους στη μεταμόρφωση της εμπειρίας βίντεο και φωτογραφιών. Λόγω λύσεων όπως αυτές, η κυκλοφορία του αισθητήρα εικόνας 200MP το 2021 μοιάζει να έχει περάσει πολύς καιρός. Ωστόσο, εξελίξεις όπως αυτές αποτελούν μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε λύσεις που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία του χρήστη. Ελπίζουμε ότι οι χρήστες θα συνεχίσουν να ανυπομονούν να απαθανατίσουν τη στιγμή με τον αισθητήρα εικόνας ISOCELL εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης της Samsung.

Δες τα όλα