Η Sony παρουσιάζει ένα νέο, λεπτότερο και ελαφρύτερο PlayStation 5

Η Sony παρουσιάζει ένα νέο, λεπτότερο και ελαφρύτερο PlayStation 5

SHARE IT

11 Οκτωβρίου 2023

Η Sony ανακοίνωσε τις νέες εκδόσεις των εξαιρετικά επιτυχημένων παιχνιδοκονσολών PlayStation 5. Οι μικρότερες παραλλαγές, με εξίσου ισχυρό hardware, θα κυκλοφορήσουν στις αγορές των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, εγκαίρως για τις γιορτές.

Ενώ οι επιδόσεις θα παραμείνουν ίδιες, τα νέα μοντέλα ισχυρίζονται ότι είναι 30% μικρότερα σε όγκο από τα αρχικά αντίστοιχα του 2020. Ανάλογα με το μοντέλο, το βάρος έχει μειωθεί έως και 30%. Η κονσόλα διαθέτει πλέον δύο υποδοχές USB-C στο μπροστινό μέρος. Επιπλέον, κάθε πλαϊνό πάνελ χωρίζεται πλέον σε δύο μισά, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας λόγω της νέας αποσπώμενης μονάδας Blu-ray.

Η Sony θα αρχίσει να πωλεί μια ξεχωριστή μονάδα Blu-ray για τη νέα ψηφιακή έκδοση έναντι 119,99 ευρώ. Μπορεί να συνδεθεί στο πλάι του ψηφιακού μοντέλου και να λειτουργεί όπως η κανονική έκδοση με μονάδα δίσκου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η μονάδα δίσκου στο κανονικό μοντέλο μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με ένα πλαϊνό πάνελ για όσους θέλουν μικρότερο σχεδιασμό.

"Καθώς πλησιάζει η περίοδος των διακοπών, είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε ότι έχουμε ένα νέο μοντέλο PS5 που λανσάρεται", ανέφερε η Sony σε δήλωσή της. "Για να ανταποκριθούμε στις εξελισσόμενες ανάγκες των παικτών, οι ομάδες μηχανικής και σχεδιασμού μας συνεργάστηκαν σε έναν νέο παράγοντα μορφής που παρέχει μεγαλύτερες επιλογές και ευελιξία".

Οι τιμές για τα νέα μοντέλα έχουν οριστεί ως εξής:

PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – 549.99 EUR

PS5 Digital Edition – 449.99 EUR

Η Sony θα πουλάει επίσης την κάθετη βάση, η οποία παρουσιάζεται μαζί με τις κονσόλες στις παραπάνω φωτογραφίες, ως ξεχωριστή αγορά. Μια οριζόντια βάση θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία και για τα δύο νέα μοντέλα.

Τα ανανεωμένα μοντέλα PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο, ενώ η παγκόσμια κυκλοφορία θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες. Η ανανέωση σημαίνει επίσης ότι η Sony τερμάτισε την παραγωγή των αρχικών εκδόσεων του PlayStation 5. "Μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα του τρέχοντος μοντέλου PS5, το νέο PS5 θα γίνει το μοναδικό διαθέσιμο μοντέλο", εξηγεί η Sony. Το στρατόπεδο του Xbox θα πρέπει επίσης να έχει σύντομα μια σημαντική ανανέωση, αν τα πρόσφατα σχέδια υλικού που διέρρευσαν είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Δες τα όλα