Το Spotify έσπασε όλα τα ρεκόρ με 205 εκατ. premium συνδρομητές

Το Spotify έσπασε όλα τα ρεκόρ με 205 εκατ. premium συνδρομητές

SHARE IT

31 Ιανουαρίου 2023

Η ολοκλήρωση της περιόδου των εορτών μπορεί να έδειξε μεγάλη πτώση στις πωλήσεις smartphones για όλους τους κατασκευαστές, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο για τη βιομηχανία streaming μουσικής. Για την ακρίβεια, η Spotify έγινε η πρώτη υπηρεσία αυτού του είδους που ξεπερνά τους 200 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές (205 εκατ.), καταγράφοντας 10 εκατομμύρια νέες εγγραφές στο πακέτο Premium μέσα στο τελευταίο τρίμηνο!

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης με άλλες μουσικές υπηρεσίες, καθώς η Apple έχει να δώσει νούμερα σχετικά με το Apple Music από το 2019. Τότε είχε αναφέρει περίπου 60 εκατομμύρια συνδρομητές και οι ανεπίσημες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 79 εκατ. το 2021 και 88 εκατ. το 2022. Όπως και να ‘χει, είναι ξεκάθαρο ότι το Apple Music απέχει πάρα πολύ από το Spotify σε βάση χρηστών, μιας και το τελευταίο καταγράφει και 295 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του δωρεάν πακέτου!

Τα νούμερα του Spotify προκαλούν μεν ίλιγγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Σουηδική εταιρεία είναι κερδοφόρα. Η τελευταία φορά που έκλεισε τρίμηνο με θετικό ισοζύγιο ήταν το 2019, ενώ στο διάστημα Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022 ανακοίνωσε απώλειες ύψους €231 εκατομμυρίων λόγω των αυξημένων εξόδων για το εργατικό δυναμικό και το marketing.

Δες τα όλα