Το TikTok προετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης

Το TikTok προετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης

SHARE IT

15 Φεβρουαρίου 2024

Η TikTok, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στην ByteDance, αποκάλυψε τις προετοιμασίες για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ένα εκλογικό κέντρο στην τοπική γλώσσα εντός της εφαρμογής για την καταπολέμηση της διάδοσης της παραπληροφόρησης.

Τα Εκλογικά Κέντρα θα είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή σε 27 χώρες της ΕΕ, καταπολεμώντας τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και μυστικών δραστηριοτήτων επιρροής καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τα έθνη περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Αυστρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ρουμανία, Σλοβακία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Σλοβενία και Ιταλία.

Η TikTok δήλωσε ότι διαθέτει 6.000 άτομα που ρυθμίζουν το γλωσσικό υλικό της ΕΕ. Τα μέλη αυτά συνεργάζονται με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και κυβερνητικές υπηρεσίες για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα σώμα "Mission Control" στην έδρα της στο Δουβλίνο για να δημιουργήσει ένα προσωπικό αφιερωμένο στην παρακολούθηση της πλατφόρμας καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το TikTok εξάλειψε το 99% του εκλογικού δόλιου περιεχομένου που σχετίζεται με τις εκλογές πριν ανακαλυφθεί (ανάρτηση στο newsroom, 3ο τρίμηνο 2023).

Ο ιστότοπος συνεργάστηκε με εννέα ευρωπαϊκούς ομίλους για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης που σχετίζονται με τις εκλογές σε 18 γλώσσες. Η εταιρεία έχει επίσης προγραμματίσει εννέα προγράμματα παιδείας στα μέσα ενημέρωσης για το 2024 για να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές της.

Συνολικά, τα εκλογικά κέντρα θα επιδιώξουν να εκπαιδεύσουν το κοινό σχετικά με την εκλογική διαδικασία, παρέχοντάς του παράλληλα ακριβείς πληροφορίες. Επιπλέον, το TikTok δήλωσε ότι θα παρέχει αναφορές σχετικά με τις μυστικές δραστηριότητες επιρροής.

Η TikTok δήλωσε ότι φιλοξενεί επαληθευμένους λογαριασμούς για περίπου το 30% των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτό προσθέτει στην υποχρέωση της εταιρείας να εγγυηθεί ότι στην πλατφόρμα εμφανίζονται ακριβείς πληροφορίες. Η TikTok διευκρίνισε αναφέροντας: "Η TikTok δεν έχει καμία σχέση με την ιστοσελίδα της:

Οι λογαριασμοί που ανήκουν σε πολιτικούς, πολιτικά κόμματα, κυβερνήσεις και ειδησεογραφικούς οργανισμούς διαδραματίζουν επίσης έναν μοναδικό ρόλο στον δημόσιο διάλογο, και ενώ αφαιρούμε το παραβατικό περιεχόμενό τους όπως κάνουμε για οποιονδήποτε άλλον, εφαρμόζουμε επίσης πιο διαφοροποιημένες πολιτικές επιβολής λογαριασμών για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Για παράδειγμα, εάν ένας τέτοιος λογαριασμός αναρτήσει περιεχόμενο που προωθεί παραπληροφόρηση που θα μπορούσε να υπονομεύσει μια διαδικασία πολιτών ή να συμβάλει σε πραγματική ζημία κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου, ενδέχεται να περιορίσουμε τον εν λόγω λογαριασμό από την ανάρτηση περιεχομένου για έως και 30 ημέρες, εκτός από την αφαίρεση του περιεχομένου για παραβίαση των κανόνων μας.

Εκτός από αυτό, το TikTok προσφέρει επίσης ετικέτες για περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη. Μετά την ίδρυση της κοινοπραξίας του Ινστιτούτου Ασφάλειας Τεχνητής Νοημοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών (AISIC), διάφορες πλατφόρμες έδωσαν έμφαση σε αυτό. η κοινοπραξία ώθησε πλατφόρμες όπως η Meta και η OpenAI να φέρουν υδατογραφήματα σε υλικό που παράγεται από Τεχνητή Νοημοσύνη για να διακρίνουν μεταξύ πραγματικών και τεχνητά κατασκευασμένων φωτογραφιών.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως για να καταστήσει την πλατφόρμα ασφαλή για τους καταναλωτές.

Δες τα όλα