Το WhatsApp εισάγει τη λειτουργία Protect IP για την ενίσχυση της ιδιωτικότητας

Το WhatsApp εισάγει τη λειτουργία Protect IP για την ενίσχυση της ιδιωτικότητας

SHARE IT

09 Νοεμβρίου 2023

Οι κλήσεις στο WhatsApp γίνονται (προαιρετικά) πιο ασφαλείς για τους πιο συνειδητοποιημένους χρήστες της εφαρμογής που θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή. Σύμφωνα με αυτή τη δημοσίευση στο blog, το WhatsApp μόλις εισήγαγε ένα νέο πλαίσιο ελέγχου "προστασία της διεύθυνσης IP στις κλήσεις" στις ρυθμίσεις του, το οποίο προστατεύει την IP σας από όποιον βρίσκεται στην άλλη άκρη μιας συνομιλίας. Όταν είναι ενεργοποιημένο, οι κλήσεις θα δρομολογούνται μέσω διακομιστών Meta / WhatsApp, αποκρύπτοντας τη γνήσια διεύθυνση IP σας.

"Τα περισσότερα προϊόντα κλήσεων που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σήμερα έχουν ομότιμες συνδέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Αυτή η άμεση σύνδεση επιτρέπει ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και καλύτερη ποιότητα κλήσης, αλλά σημαίνει επίσης ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν ο ένας τη διεύθυνση IP του άλλου", έγραψαν στην ανάρτηση οι Daniel Sommermann, Sebastian Messmer και Attaullah Baig της WhatsApp. "Οι διευθύνσεις IP ενδέχεται να περιέχουν πληροφορίες που ορισμένοι από τους πιο συνειδητοποιημένους χρήστες μας που έχουν επίγνωση της ιδιωτικής ζωής, όπως η ευρεία γεωγραφική θέση ή ο πάροχος διαδικτύου".

Ωστόσο, η αυξημένη ανωνυμία έχει κόστος: το WhatsApp προειδοποιεί ότι η νέα ρύθμιση "θα μειώσει την ποιότητα των κλήσεων". Αυτό επαναλαμβάνεται στη σελίδα που εξηγεί πώς να ενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία, όπου η WhatsApp αναφέρει ότι "όταν χρησιμοποιείτε τη μεταβίβαση κλήσεων, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι η ποιότητα της κλήσης μειώνεται". Η επιχείρηση τονίζει επίσης ότι οι κλήσεις είναι πάντα κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο, ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένη η νέα επιλογή αναμετάδοσης.

Η άλλη προφύλαξη που σημειώνεται στην ανάρτηση στο ιστολόγιο είναι η δυνατότητα σίγασης των άγνωστων καλούντων (που αποκαλύφθηκε αρχικά τον Ιούνιο), η οποία, σύμφωνα με το WhatsApp, αποτρέπει τις διαταραχές spam, ενώ παράλληλα κλείνει έναν φορέα για σύνθετες επιθέσεις κυβερνοασφάλειας.

"Η προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας των χρηστών είναι απολύτως απαραίτητη για να επιτύχει το WhatsApp την αποστολή του να επιτρέψει την ιδιωτική επικοινωνία για τον κόσμο", αναφέρεται στην ανάρτηση στο blog. "Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας συνδυάζονται με πολλές άλλες προστασίες για να κρατούν τους ανθρώπους ασφαλείς στο WhatsApp". Μπορείτε να βρείτε το νέο διακόπτη προστασίας IP στις ρυθμίσεις του WhatsApp, στην ενότητα απορρήτου.

Δες τα όλα