Το WhatsApp παρουσιάζει την λειτουργία Voice Chat for Larger Groups

Το WhatsApp παρουσιάζει την λειτουργία Voice Chat for Larger Groups

SHARE IT

14 Νοεμβρίου 2023

Τις επόμενες εβδομάδες, το WhatsApp θα λανσάρει μια νέα λειτουργία ηχητικής συνομιλίας που προορίζεται να αποτελέσει μια λιγότερο ενοχλητική μέθοδο για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων σε μεγάλες ομάδες. Η λειτουργία αυτή είχε εμφανιστεί προηγουμένως σε beta έκδοση, αλλά το WhatsApp έκανε τώρα την ανακοίνωση επίσημη.

Αν και οι κλήσεις ήχου με έως και 32 άτομα επιτρέπονται εδώ και καιρό στο WhatsApp, η νέα λειτουργία φωνητικής συνομιλίας λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Όταν ξεκινάει μια φωνητική συνομιλία, τα μέλη της ομάδας δεν θα κουδουνίζονται αυτόματα- αντίθετα, θα λαμβάνουν ένα μήνυμα push και μια φούσκα εντός της συνομιλίας την οποία μπορούν να πατήσουν για να συμμετάσχουν.

Μόλις ξεκινήσει μια φωνητική συνομιλία, οι έλεγχοι κλήσης θα είναι διαθέσιμοι από το πάνω μέρος της συνομιλίας, χωρίς να παρεμποδίζεται η δυνατότητα ενός συμμετέχοντα να υποβάλλει μηνύματα κειμένου. Οι φωνητικές συνομιλίες, όπως και οι άλλες προσωπικές επικοινωνίες του WhatsApp, είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο και μπορούν να συμμετάσχουν έως και 32 άτομα.

Οι φωνητικές συνομιλίες θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες εβδομάδες σε iOS και Android. Σύμφωνα με τη σελίδα χαρακτηριστικών του WhatsApp, η ανάπτυξη θα ξεκινήσει με μεγαλύτερες ομαδικές συνομιλίες με 33 έως 128 άτομα, επομένως δεν θα μπορούν όλοι σε μια συγκεκριμένη ομάδα να συμμετάσχουν σε μια φωνητική συνομιλία ταυτόχρονα. Οι ομάδες με λιγότερα από 33 μέλη, προφανώς, δεν έχουν δοθεί προτεραιότητα επειδή μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τρέχουσα λειτουργία ομαδικών τηλεφωνικών κλήσεων του WhatsApp.

Δες τα όλα