Η Meta προσθέτει χρήσιμες λειτουργίες στις ομαδικές συνομιλίες του WhatsApp

Η Meta προσθέτει χρήσιμες λειτουργίες στις ομαδικές συνομιλίες του WhatsApp

SHARE IT

23 Μαρτίου 2023

Ο ρυθμός προσθήκης νέων λειτουργιών στο WhatsApp έχει αυξηθεί εκθετικά τους τελευταίους μήνες, απόδειξη ότι η Meta αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την αύξηση του ανταγωνισμού στις υπηρεσίες messaging. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα τέλη του 2022 βελτίωσε την εμπειρία των ομαδικών συνομιλιών, ενώ μέσα στο τελευταίο δίμηνο πρόσθεσε υποστήριξη για proxy servers, ενίσχυσε τα status updates και λάνσαρε στο ευρύ κοινό τα WhatsApp Communities.

Στο σήμερα, η εταιρεία δίνει στους διαχειριστές των ομαδικών συνομιλιών (τα groups) ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο επάνω στους συμμετέχοντες. Την επόμενη φορά που θα μοιραστείτε ένα link πρόσκλησης σε ομαδική συνομιλία, οι διαχειριστές θα μπορείτε να εγκρίνετε χειροκίνητα την είσοδο των νέων χρηστών στο group, ακόμα και να πρόκειται για group που δημιουργήθηκε μέσα σε κάποιο Community.

Επίσης, όλοι οι χρήστες του WhatsApp θα μπορούν να δουν πολύ εύκολα ποια είναι τα κοινά groups στα οποία συμμετέχουν με άλλες επαφές τους. Αυτό θα γίνεται με μια απλή αναζήτηση με το όνομα της επαφής και το WhatsApp θα εμφανίζει μια λίστα με όλα τα κοινά groups στα αποτελέσματα. Μπορεί να ακούγεται μικρή προσθήκη, παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν συμμετέχετε σε πολλά groups διαφορετικού ενδιαφέροντος (π.χ. δουλειά, εκδρομές, γυμναστήριο).

Η Meta αναφέρει ότι το λανσάρισμα των νέων λειτουργιών γίνεται σταδιακά για τις εφαρμογές WhatsApp σε συσκευές Android και iOS, επομένως, ίσως χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες για να τις δείτε.

Τέλος, η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές περισσότερων λειτουργιών στη beta έκδοση του WhatsApp, όπως το αυτόματο μπλοκάρισμα των άγνωστων αριθμών και την υποστήριξη των emoji του Unicode 15.0.

Δες τα όλα