Το YouTube κυνηγάει τις εφαρμογές τρίτων που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις

Το YouTube κυνηγάει τις εφαρμογές τρίτων που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις

SHARE IT

19 Απριλίου 2024

Η υπηρεσία video streaming του YouTube της Google εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό για να εμποδίσει τις third-party εφαρμογές να περιορίσουν την πρόσβαση στις διαφημίσεις της. Τον Αύγουστο του 2023, δημιούργησε αναδυόμενες προειδοποιήσεις όταν χρησιμοποιήθηκαν web browsers με ad blockers για την αναπαραγωγή βίντεο του YouTube, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι η αναπαραγωγή του βίντεο δεν θα εκτελούνταν εάν δεν απενεργοποιούσαν τους ad blockers.

Σύμφωνα με μια νέα σελίδα υποστήριξης του YouTube που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, οι εφαρμογές YouTube τρίτων που επιχειρούν να απενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις θα δουν πανομοιότυπη αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με το νέο μήνυμα υποστήριξης, οι χρήστες που χρησιμοποιούν εργαλεία τρίτων για την απενεργοποίηση των διαφημίσεων του YouTube ενδέχεται να αντιμετωπίσουν buffering όταν προσπαθούν να παρακολουθήσουν βίντεο. Μπορεί επίσης να λάβουν την ειδοποίηση σφάλματος "Το ακόλουθο περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την εφαρμογή" όταν επιχειρούν να παρακολουθήσουν.

Το YouTube εξήγησε το σκεπτικό για την τελευταία επίθεσή του στις εφαρμογές αποκλεισμού διαφημίσεων τρίτων κατασκευαστών:

Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι όροι μας δεν επιτρέπουν στις εφαρμογές τρίτων να απενεργοποιούν τις διαφημίσεις, επειδή αυτό εμποδίζει τον δημιουργό να ανταμείβεται για την επισκεψιμότητα και οι διαφημίσεις στο YouTube βοηθούν στην υποστήριξη των δημιουργών και επιτρέπουν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν την υπηρεσία streaming.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι αν κάποιο third-party YouTube παραβιάσει τους όρους χρήσης API, "θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσουμε την πλατφόρμα μας, τους δημιουργούς και τους θεατές".

Η μόνη εγκεκριμένη επιλογή για την αφαίρεση διαφημίσεων από το YouTube είναι η απόκτηση συνδρομής YouTube Premium. Η Google φαίνεται να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει τις πηγές εσόδων από το YouTube, είτε μέσω διαφημίσεων είτε μέσω συνδρομών Premium.

Δες τα όλα