Το YouTube απαιτεί ετικέτες στις δημιουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης

Το YouTube απαιτεί ετικέτες στις δημιουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης

SHARE IT

19 Μαρτίου 2024

Η Google απαιτεί πλέον από τους ανθρώπους που δημιουργούν περιεχόμενο στο YouTube να επισημαίνουν κάθε περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που θεωρούνται ρεαλιστικά. Σε μια ανάρτηση στο blog της, η Google αποκάλυψε ότι οι νέες λειτουργίες επισήμανσης AI είναι πλέον διαθέσιμες ως εργαλείο στο Creator Studio του YouTube. Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για την επισήμανση AI τον Νοέμβριο του 2023.

Το νέο εργαλείο επισημαίνεται ως "Τροποποιημένο περιεχόμενο" εντός του Creator Studio. Ζητά απλώς από τους δημιουργούς βίντεο του YouTube να πουν "Ναι" ή "Όχι" εάν το βίντεο τους έχει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα σημεία:

  • Κάνει ένα πραγματικό πρόσωπο να φαίνεται να λέει ή να κάνει κάτι που δεν είπε ή δεν έκανε
  • αλλοιώνει πλάνα από πραγματικό γεγονός ή τόπο
  • Δημιουργεί μια ρεαλιστική σκηνή που δεν συνέβη στην πραγματικότητα

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο ιστολόγιο, οι καλλιτέχνες του YouTube δεν είναι υποχρεωμένοι να επισημαίνουν μη ρεαλιστικά βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με τεχνικές γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης. Ένα παράδειγμα ήταν "κάποιος που ιππεύει έναν μονόκερο σε έναν φανταστικό κόσμο". Το ίδιο ισχύει και για την απασχόληση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για την απλή προσαρμογή του χρώματος ή του φωτισμού των ταινιών, καθώς και για εφέ όπως το θόλωμα του φόντου και τα φίλτρα βίντεο ομορφιάς.

Αυτές οι νέες ετικέτες περιγραφής με τεχνητή νοημοσύνη θα εμφανιστούν πρώτα στις τηλεφωνικές εφαρμογές του YouTube και στη συνέχεια θα εξαπλωθούν στην επιφάνεια εργασίας και στις εφαρμογές τηλεόρασης. Το YouTube σκοπεύει να αναπτύξει "μέτρα επιβολής" εάν ένας δημιουργός του YouTube αποτύχει επανειλημμένα να προσδιορίσει με ακρίβεια τις ρεαλιστικές ταινίες τεχνητής νοημοσύνης του, αλλά δεν διευκρινίζει ποια θα είναι αυτά (αφαίρεση βίντεο, απονομιμοποίηση ή αναστολή λογαριασμού). Το YouTube έχει επίσης το δικαίωμα να εφαρμόσει την ταξινόμηση σε βίντεο που έχουν "τη δυνατότητα να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση των ανθρώπων".

Η Google αναπτύσσει επίσης έναν τρόπο ώστε οι θεατές του YouTube να δίνουν ανώνυμες ειδοποιήσεις στο YouTube όταν ένα βίντεο περιέχει περιεχόμενο που μοιάζει με ρεαλιστικό περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη.

Δες τα όλα