Το YouTube θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μουσικά βίντεο σε Shorts

Το YouTube θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μουσικά βίντεο σε Shorts

SHARE IT

15 Φεβρουαρίου 2024

Για να ανταγωνιστεί το TikTok, το YouTube επιτρέπει πλέον στους χρήστες να "αναμειγνύουν" μουσικά βίντεο στις ταινίες μικρής διάρκειας, γνωστές ως Shorts. Δεδομένου ότι το YouTube διαθέτει κάτι που δεν διαθέτει το TikTok, δηλαδή μια τεράστια συλλογή επίσημων μουσικών βίντεο, είναι λογικό η εταιρεία να τη χρησιμοποιήσει για να επιτύχει τους στόχους της σε βίντεο μικρής μορφής.

Η απόφαση αυτή είναι αξιοσημείωτη καθώς έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αφαίρεση του καταλόγου τραγουδιών της Universal Music Group από το TikTok, περιορίζοντας τη δυνατότητα των χρηστών να συμπεριλάβουν μουσική από γνωστούς τραγουδιστές όπως η Taylor Swift, η Billie Eilish και η Ariana Grande στα βίντεό τους.

Οι δημιουργοί σορτς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέσσερις τεχνικές για να κάνουν remix ένα μουσικό βίντεο στο YouTube.Η λειτουργία "Collab" σας επιτρέπει να προβάλλετε το μουσικό βίντεο ακριβώς δίπλα στο δικό σας βίντεο. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα σας επιτρέπει να φτιάξετε μια ταινία μικρού μήκους στην οποία χορεύετε στη χορογραφία ενός μουσικού βίντεο, ενώ το μουσικό βίντεο παίζει παράλληλα με το δικό σας βίντεο.

Η επιλογή "Πράσινη οθόνη" σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μουσικό βίντεο ως φόντο για το Σύντομο. Αυτή η μορφή θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε βίντεο αντίδρασης. Πολλά άτομα μοιράζονται ηχογραφήσεις των πρώτων αντιδράσεών τους σε ένα νέο μουσικό βίντεο και αυτή η μορφή διευκολύνει αυτή τη διαδικασία. Η επιλογή "Cut" σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα απόσπασμα πέντε δευτερολέπτων από ένα μουσικό βίντεο στη μικρού μήκους ταινία σας, ενώ το εργαλείο "Sound" επιτρέπει στους παραγωγούς να χρησιμοποιήσουν μόνο τον ήχο από ένα μουσικό βίντεο στη μικρού μήκους ταινία τους.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, πλοηγηθείτε στο μουσικό βίντεο που θέλετε να αναμειγνύσετε σε ένα Short, αγγίξτε το κουμπί "Remix" και επιλέξτε ένα από τα τέσσερα εργαλεία. Δεν θα μπορείτε να κάνετε remix σε οποιοδήποτε μουσικό βίντεο, καθώς, σύμφωνα με το YouTube, ένας καλλιτέχνης ή μια μουσική εταιρεία μπορεί να έχει επιλέξει να μην επιτρέπει στους παραγωγούς των Shorts να κάνουν remix στα μουσικά τους βίντεο.

"Στο YouTube, μπορείτε να παρακολουθήσετε το μουσικό βίντεο σε επανάληψη, να δείτε άλλα Shorts που δημιουργήθηκαν από το ίδιο τραγούδι από άλλους θαυμαστές και να ανακαλύψετε βαθιά κομμάτια του καταλόγου από τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και να ξαναζήσετε αυτές τις στιγμές κάνοντας τους remix ως δικές σας", έγραψε η Sarah Ali, ανώτερη διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του YouTube, σε ένα blog post. "Όλα αυτά μπορούν να συμβούν σε ένα μέρος και είναι μόνο στο YouTube".

Σύμφωνα με την Ali, το Shorts παρέχει ένα χαρακτηριστικό που άλλες εταιρείες όπως το TikTok και το Meta's Reels δεν παρέχουν, παρέχοντάς του ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγους μήνες αφότου η Google ανέφερε ότι το YouTube Shorts έχει φτάσει τα 70 δισεκατομμύρια ημερήσιες προβολές. Η επιχείρηση είχε αναφέρει νωρίτερα 50 δισεκατομμύρια ημερήσιες προβολές τον Φεβρουάριο του 2023. Παρόλο που τα στοιχεία δείχνουν μια σταθερή αύξηση, οι ημερήσιες προβολές στα Shorts εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με τα Reels. Τον περασμένο Οκτώβριο, η Meta έδειξε ότι τα Reels έλαβαν 140 δισεκατομμύρια ημερήσιες προβολές και στα δύο κοινωνικά δίκτυα.

Εν τω μεταξύ, το YouTube Shorts συνεχίζει να καταδιώκει το TikTok, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται ευρέως ως η πιο δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο μικρής διάρκειας.

Δες τα όλα