Η Alphabet ιδρύει νέα εταιρεία για τη δημιουργία φαρμάκων με AI

Η Alphabet ιδρύει νέα εταιρεία για τη δημιουργία φαρμάκων με AI

SHARE IT

09 Νοεμβρίου 2021

Εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρεία DeepMind έχει καταφέρει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της χάριν στην εξαιρετική πρόοδο που σημειώνει με τα συστήματα μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, με κορυφαίο παράδειγμα το AlphaFold που προβλέπει με απίστευτη ακρίβεια την τρισδιάστατη δομή των πρωτεϊνών.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Alphabet (η μητρική εταιρεία της Google) αποφάσισε να ιδρύσει ακόμα μία θυγατρική που θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του συστήματος AlphaFold προκειμένου να αναπτύξει μια νέα γενιά φαρμάκων για ακόμη πιο στοχευμένες θεραπείες διαφόρων ασθενειών. Η εταιρεία ονομάζεται Isomorphic Labs και επικεφαλής τέθηκε ο Demis Hassabis, ο οποίος είναι CEO και συνιδρυτής της DeppMind που επίσης ανήκει στην Alphabet.

Σε σχετική δήλωση του, ο Demis Hassabis εξέφρασε την πεποίθηση του πως βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εκπληκτικής εποχής για την έρευνα στους τομείς της Βιολογίας και της Φαρμακευτικής. Η αισιοδοξία του πηγάζει από το γεγονός ότι το σύστημα AlphaFold κατάφερε να δώσει λύση σε μία από τις πιο σπουδαίες προκλήσεις των τελευταίων 50 ετών, αυτήν της πρόβλεψης της αναδίπλωσης της πρωτεϊνικής δομής διαβάζοντας απευθείας την αλληλουχία των αμινοξέων της σε ατομικό επίπεδο.

Δες τα όλα