Η υπηρεσία Apple Music Classical έρχεται μέσα στο Μάρτιο

Η υπηρεσία Apple Music Classical έρχεται μέσα στο Μάρτιο

SHARE IT

13 Μαρτίου 2023

Ήταν το 2021 όταν η Apple προχωρούσε στην εξαγορά της Primephonic, μιας streaming υπηρεσίας εξειδικευμένης στην κλασική μουσική, αλλά χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια για να δούμε τους καρπούς αυτής της επένδυσης. Η εταιρεία είχε αρχικά αναφέρει πως θα λανσάρει μια ξεχωριστή υπηρεσία για την κλασική μουσική μέσα στο 2022, ωστόσο, αυτό θα συμβεί μέσα στον τρέχοντα μήνα Μάρτιο.

Περίπου στις 28 Μαρτίου 2023 θα υποδεχθούμε και επίσημα το Apple Music Classical, μια ξεχωριστή εφαρμογή αποκλειστικά για την αναπαραγωγή κλασικής μουσικής, η οποία θα περιλαμβάνει περισσότερες από 5 εκατομμύρια ηχογραφήσεις υψηλής πιστότητας, εκατοντάδες προσεγμένες playlists, χιλιάδες αποκλειστικά albums και πληθώρα αναλυτικών πληροφοριών για τους συνθέτες και το έργο τους, ενώ για αρκετά από αυτά θα υπάρχουν και πλήρεις αναλύσεις τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Apple Music Classical θα υποστηρίζεται μόνο από iOS συσκευές με έκδοση iOS 15.4 ή μεταγενέστερη και όσοι έχουν ήδη συνδρομή στο Apple Music ή στο πακέτο Apple One, δεν θα χρειάζεται να πληρώσουν κάτι επιπλέον για να το χρησιμοποιήσουν. Σταδιακά θα προστίθεται περισσότερο αποκλειστικό υλικό σε ανάλυση έως 192 kHz/24-bit Hi-Res Lossless, αλλά και με υποστήριξη της τεχνολογίας Spatial Audio.

Δες τα όλα