Η Apple αυξάνει επίσημα τις τιμές των εφαρμογών του App Store

Η Apple αυξάνει επίσημα τις τιμές των εφαρμογών του App Store

SHARE IT

20 Σεπτεμβρίου 2022

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα την αύξηση των τιμών στις εφαρμογές και τα παιχνίδια του App Store σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που χρησιμοποιούν Ευρώ, η οποία θα ισχύσει από τις 5 Οκτωβρίου 2022.

Η εταιρεία δεν ξεκαθαρίζει για ποιον λόγο προχωρά σε αυτήν την αύξηση, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι πήρε την απόφαση λόγω της συνεχούς υποτίμησης του Ευρώ απέναντι στο αμερικανικό δολάριο, με αποτέλεσμα να ανεβάζει την βασική τιμή από €0.99 σε €1.19 (περίπου 20%).

Εκτός από την Ευρώπη, παρόμοιες αυξήσεις (ή ακόμα και μεγαλύτερες) θα γίνουν και σε διάφορες άλλες χώρες του κόσμου, όπως οι Χιλή, Αίγυπτος, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Μαλαισία και Πακιστάν.

Η ανακοίνωση έρχεται μια εβδομάδα μετά την δημοσίευση της αναφοράς της Apptopia, η οποία σημειώνει ότι οι δημιουργοί εφαρμογών ανέβασαν γενικότερα τις τιμές τους κατά 40% σε σύγκριση με πέρυσι, επικαλούμενοι την πολιτική anti-tracking της εταιρείας.

Να αναφέρουμε, πάντως, ότι η Apple δεν διστάζει να πάρει και αντίστροφες αποφάσεις ανάλογα με το οικονομικό τοπίο, καθώς όταν είχε υποτιμηθεί η αξία του αμερικανικού δολαρίου έναντι των άλλων νομισμάτων, είχε μειώσει την βασική τιμή από €1.09 σε €0.99.

Δες τα όλα