Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 16.2 και iPadOS 16.2 με πληθώρα νέων λειτουργιών

Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 16.2 και iPadOS 16.2 με πληθώρα νέων λειτουργιών

SHARE IT

14 Δεκεμβρίου 2022

Η Apple προχώρησε στο λανσάρισμα των τελευταίων εκδόσεων των λειτουργικών συστημάτων της για iPhone και iPad, τα iOS 16.2 και iPadOS 16.2, τα οποία φέρνουν σημαντικές νέες λειτουργίες και πληθώρα επιδιορθώσεων μικροπροβλημάτων στις συμβατές συσκευές.

freeform-app.jpg

Αμφότερες οι εκδόσεις φέρνουν τη νέα εφαρμογή Freeform, η οποία έχει σχεδιαστεί για να λειτουργήσει ως ένας καμβάς για να κρατάς σημειώσεις ή να εκφράζεις την δημιουργικότητα σου και μάλιστα με δυνατότητα συμμετοχής άλλων χρηστών που μπορούν να προσθέσουν σχέδια, εικόνες, links κλπ., ενώ γίνεται συγχρονισμός με το iCloud για να συνεχίζεις από οποιαδήποτε συμβατή συσκευή. Επίσης, προσθέτουν την λειτουργία Apple Music Sing, το karaoke της μουσικής υπηρεσίας της εταιρείας.

apple-music-sing-prim.jpg

Από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά των iOS 16.2 και iPadOS 16.2 είναι η υποστήριξη του Advanced Data Protection για το iCloud, ουσιαστικά ένα νέο σύστημα end-to-end κρυπτογράφησης των δεδομένων του χρήστη που καλύπτει ακόμη περισσότερες κατηγορίες (π.χ. Notes, iCloud Backups, Photos) για την καλύτερη δυνατή προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας του.

Σε άλλα νέα χαρακτηριστικά καταγράφουμε τις επιλογές απόκρυψης wallpaper και ειδοποιήσεων από την Always-On display των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, τα νέα widgets για τα Sleep, Medications και Activity, αλλά και την υποστήριξη SharePlay για το Game Center έτσι ώστε να παίζεις multiplayer games με τον φίλο που κάνεις κλήση FaceTime.

Ειδικά για τα iPad αξίζει να αναφέρουμε την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης ανάλυσης έως 6K για την λειτουργία Stage Manager με δυνατότητα μεταφοράς αρχείων με drag-and-drop.

Δες τα όλα