Η Apple κλείνει οριστικά την υπηρεσία My Photo Stream

Η Apple κλείνει οριστικά την υπηρεσία My Photo Stream

SHARE IT

31 Μαΐου 2023

Η υπηρεσία My Photo Stream της Apple θα κλείσει οριστικά τις πύλες της στις 26 Ιουλίου 2023, όπερ σημαίνει ότι οι χρήστες που εξακολουθούν να την χρησιμοποιούν θα πρέπει να μεταφέρουν τις φωτογραφίες τους στο iCloud Photos πριν την καταληκτική ημερομηνία.

Το My Photo Stream είναι μια δωρεάν υπηρεσία της Apple που ανεβάζει αυτόματα τις φωτογραφίες (έως 1000) των τελευταίων 30 ημερών στο iCloud, προκειμένου να είναι διαθέσιμες σε iPhone, iPad, iPod touch, Mac και PC. Ουσιαστικά, αποτελούσε τον προάγγελο του iCloud Photos και πλέον έχει αντικατασταθεί από τελευταίο εδώ και αρκετά χρόνια.

Η εταιρεία επιθυμεί να απεμπλακεί οριστικά από την παρωχημένη υπηρεσία και να στρέψει όλους τους χρήστες των συσκευών της στο iCloud Photos, γι’ αυτό θα σταματήσει το αυτόματο upload των φωτογραφιών στις 26 Ιουνίου 2023 (δηλαδή έναν μήνα νωρίτερα από το κλείσιμο), ενώ παρέχει αναλυτικές οδηγίες για την μεταφορά τους στο iCloud Photos.

Επειδή όλες οι εικόνες του My Photo Stream είναι αποθηκευμένες στην original μορφή τους σε τουλάχιστον μία συσκευή Apple, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν λόγω του κλεισίματος της υπηρεσίας. Παρόλα αυτά, η εταιρεία συστήνει στους χρήστες να κατεβάσουν τις φωτογραφίες από το My Photo Stream ξανά στην βιβλιοθήκη της συσκευής τους όπου είναι ενεργοποιημένη πριν τις 26 Ιουλίου 2023.

Για να το κάνετε αυτό αρκεί να μεταβείτε στην εφαρμογή Photos του iPhone, iPad ή Mac, να ανοίξετε τον φάκελο My Photo Stream στα Albums και να επιλέξετε το Share button για να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας στο Library.

Δες τα όλα