Το ASUS ROG Phone 5 είναι το νέο πανίσχυρο gaming smartphone

Το ASUS ROG Phone 5 είναι το νέο πανίσχυρο gaming smartphone

SHARE IT

09 Μαρτίου 2021

Το τμήμα ROG (Republic of Gamers) της ASUS προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της σειράς ASUS ROG Phone 5, η οποία έρχεται να θέσει νέους κανόνες στην ανερχόμενη κατηγορία των gaming smartphones. Η σειρά αποτελείται από τα ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro και ROG Phone 5 Ultimate, με το τελευταίο να κυκλοφορεί σε πολύ περιορισμένη κλίμακα.

Όλα τα μοντέλα έρχονται με τον πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 888 που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο, έτσι ώστε να διοχετεύεται ομοιόμορφα η θερμότητα προς όλες τις πλευρές χάριν στο νέο σύστημα ψύξης. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει πληθώρα λειτουργιών και εργαλεία βελτιστοποίησης της εμπειρίας gaming, δίνοντας μάλιστα και την επιλογή για εξοικονόμηση μπαταρίας ή μέγιστη απόδοση.

Στον τομέα της αυτονομίας, η σειρά ROG Phone 5 περιλαμβάνει δύο μπαταρίες χωρητικότητας 3000mAh (σύνολο δηλαδή 6000mAh) που φορτίζουν με μέγιστη ισχύ 65W για 0-50% μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Ο φορτιστής 65W συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο.

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι στις εκδόσεις Pro και Ultimate υπάρχει δεύτερη μικροσκοπική οθόνη στο πίσω μέρος για την εμφάνιση ειδοποιήσεων, όπως και η τοποθέτηση δύο ηχείων stereo που έχουν ρυθμιστεί από τη Dirac μαζί με ESS DAC για κορυφαία ποιότητα ήχου.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συναντάμε οθόνη 6.78’’ AMOLED E4 ανάλυσης FHD+ με ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως 144Hz, 8GB έως 18GB μνήμη RAM LPDDR5, 128GB έως 512GB αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, τριπλή κάμερα 64MP + 13MP ultrawide + 5MP, εμπρόσθια κάμερα 24MP, κεραίες WiFi 6E, Bluetooth 5.2, dualGPS, NFC, 5G και λειτουργικό σύστημα Android 11 με περιβάλλον χρήσης ROG UI.

Η βασική έκδοση του ASUS ROG Phone 5 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο Μάρτιο, η έκδοση Pro θα έρθει τον Απρίλιο και η έκδοση Ultimate μέσα στον Μάιο.

Δες τα όλα