Ο Elon Musk επιβεβαίωσε τον ερχομό ad-free συνδρομής για το Twitter

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε τον ερχομό ad-free συνδρομής για το Twitter

SHARE IT

26 Ιανουαρίου 2023

Αφότου ολοκληρώθηκε η πολύκροτη εξαγορά της Twitter, ο Elon Musk έχει δρομολογήσει μια σειρά μεγάλων αλλαγών που αφορούν το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο με σκοπό να βελτιώσει τόσο τις λειτουργίες του, όσο και την κερδοφορία του. Το επόμενο βήμα, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, δεν είναι άλλο από την δημιουργία συνδρομής που θα απαλλάσσει τους χρήστες από τις διαφημίσεις.

Ο Elon Musk εκτιμά ότι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στο Twitter είναι αρκετά συχνές και μεγάλες, με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικές για τους χρήστες που περνούν πολύ χρόνο στην πλατφόρμα. Προανήγγειλε, λοιπόν, ότι η ομάδα του εργάζεται σε ένα νέο μοντέλο εμφάνισης των διαφημίσεων, καθώς και επάνω σε ένα νέο πακέτο με υψηλότερη συνδρομή που θα αφαιρεί πλήρως τις διαφημίσεις, αλλά προς το παρόν δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, η Twitter έχει ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία της συνδρομής Twitter Blue σε ορισμένες χώρες, η οποία κοστίζει $11 / μήνα αν χρησιμοποιείς την υπηρεσία μέσα από συσκευές Android και iOS και $8 / μήνα αν την επισκέπτεσαι από web browser. Η διαφορά στην τιμή οφείλεται στο γεγονός ότι οι Apple και Google κρατούν προμήθεια 30% για τις συναλλαγές που γίνονται μέσα από τα καταστήματα εφαρμογών App Store και Google Play Store αντίστοιχα.

Στην παρούσα φάση, οι συνδρομητές του Twitter Blue εξακολουθούν να βλέπουν διαφημίσεις και τα προνόμια τους περιορίζονται στο περίφημο edit button (επεξεργασία του tweet μετά την δημοσίευση του), στα long-form tweets (για δημοσίευση μακροσκελών tweets) και το σήμα - πιστοποίηση του λογαριασμού τους.

Πολλοί χαρακτηρίζουν αρκετά υψηλό το κόστος και σαφέστατα θα υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις για το επερχόμενο ad-free πακέτο συνδρομής, εκτός αν η Twitter αποφασίσει να δώσει περισσότερα προνόμια με κάποιο τρόπο. Το σίγουρο είναι ότι το Twitter Blue θα επεκταθεί πολύ σύντομα σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκονται προ των πυλών.

Δες τα όλα