Η ΕΕ επιθυμεί να καταπολεμήσει τον εθισμό στο gaming και τα loot boxes

Η ΕΕ επιθυμεί να καταπολεμήσει τον εθισμό στο gaming και τα loot boxes

SHARE IT

25 Ιανουαρίου 2023

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει βάλει στο στόχαστρο μόνο τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και την βιομηχανία του gaming. Πρόσφατα, μάλιστα, έγινε συζήτηση για να οριστεί ένα γενικότερο πλαίσιο που θα προστατεύσει τους καταναλωτές - gamers από τα περίφημα loot boxes, την παροχή καλύτερων και πιο στοχευμένων εργαλείων γονικού ελέγχου, την αντιμετώπιση του τζόγου που αφορά τα in-game αντικείμενα (π.χ. skins, όπλα) και την υποχρέωση των δημιουργών να παρέχουν πιο αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των παιχνιδιών.

Πολλές από τις προτάσεις της ΕΕ σχετίζονται άμεσα με έρευνες που αφορούν την σύνδεση της ψυχικής υγείας με τα games, την προστασία των παιδιών και την αντιμετώπιση του gold-farming που συνδέεται με τη σειρά του τόσο με τα οικονομικά εγκλήματα, όσο και με την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επιθυμούν, επίσης, να δώσουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στο σύστημα βαθμονόμηση PEGI για την καταλληλότητα των παιχνιδιών ανάλογα με την ηλικία.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι αυτές οι προτάσεις δεν αποτελούν μέρος κάποιου νομοσχεδίου, ούτε γίνονται για να δαιμονοποιηθούν αυτές οι προεκτάσεις του gaming. Η ΕΕ αναγνωρίζει πως το gaming δεν είναι πλέον κάτι αμελητέο, καθώς ο ετήσιος τζίρος αγγίζει σχεδόν τα $200 δισεκατομμύρια! Δεν είναι τυχαίο ότι επεξεργάζεται ήδη σχέδια για την ισχυροποίηση της θέσης της Ευρώπης στην ανάπτυξη των video games και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο θέσπισης Ευρωπαϊκών βραβείων για την ανάδειξη των κορυφαίων games.

Θεωρείται δεδομένο, όμως, ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν εξελίξεις από πλευράς Κομισιόν για να μπουν κάποιοι κανόνες και για την βιομηχανία του gaming.

Δες τα όλα