Η Facebook επαναλανσάρει το Instagram Lite για συσκευές Android

Η Facebook επαναλανσάρει το Instagram Lite για συσκευές Android

SHARE IT

09 Μαρτίου 2021

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε που η Facebook απέσυρε το Instagram Lite από το κατάστημα Google Play, χωρίς να εξηγήσει για ποιους λόγους συνέβη αυτό. Σήμερα, όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ξεκινά το λανσάρισμα μιας νέας έκδοσης του Instagram Lite για συσκευές Android, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις και θα είναι διαθέσιμη σε 170 χώρες.

Το νέο Instagram Lite έχει μέγεθος μόλις 2MB, αντί 30MB της κανονικής εφαρμογής, επομένως, καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο στα smartphones. Αν για τις προηγμένες χώρες αυτά τα νούμερα ακούγονται αστεία, δεν ισχύει το ίδιο για δισεκατομμύρια χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες και σύγχρονες συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, το Instagram καταφέρνει να φτάσει σχεδόν σε οποιονδήποτε χρήστη, αλλά με κάποιους περιορισμούς στη λειτουργικότητα.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογής, το Instagram Lite δίνει τη δυνατότητα να τραβάς φωτογραφίες και videos και να τα μοιράζεσαι στην εφαρμογή, να παρακολουθείς κανονικά Stories και Reels (ο κλώνος του TikTok), να χρησιμοποιείς GIFs και Sticker, και να συνομιλείς με τους φίλους μέσα από την ενότητα Instagram Direct. 

Δεν υποστηρίζεται το shopping tab, δεν είναι εφικτή η δημιουργία Reels και η χρήση φίλτρων επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν καν διαφημίσεις. Σε μελλοντική αναβάθμιση, πάντως, θα προστεθούν τόσο τα AR filters, όσο και το Dark Mode για το περιβάλλον χρήσης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δείτε το Instagram Lite να εμφανίζεται και πάλι στο κατάστημα Google Play για συσκευές Android, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι για το iOS.

Δες τα όλα