Η Google πιέζει την Apple για την υιοθέτηση του προτύπου RCS

Η Google πιέζει την Apple για την υιοθέτηση του προτύπου RCS

SHARE IT

09 Αυγούστου 2022

Η Google ξεκίνησε μια νέα καμπάνια διαπόμπευσης της Apple με σκοπό να την πιέσει για να υιοθετήσει το πρότυπο RCS στην υπηρεσία Messages του iOS, μια κίνηση που θα ξεκλειδώσει την ενσωμάτωση «ενισχυμένων» χαρακτηριστικών στα μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ iPhone και Android (και το αντίστροφο).

Αυτή η «ενίσχυση» μεταφράζεται σε αποστολή μεγάλων αρχείων multimedia (φωτογραφίες, videos, GIFs), δυνατότητα να βλέπεις ότι ο συνομιλητής πληκτρολογεί ή έχει διαβάσει το μήνυμα, δυνατότητα αντίδρασης (reactions) σε κάθε μήνυμα ξεχωριστά, αλλά και δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων μέσω WiFi.

Στην ξεχωριστή ιστοσελίδα της Google αναλύονται οι λόγοι που θα έπρεπε να έχουν πείσει ήδη την Apple να προχωρήσει στην υιοθέτηση του RCS, ενώ στο Twitter έχει αρχίσει να γίνεται trend το hashtag #GetTheMessage που χρησιμοποιεί εδώ και αρκετούς μήνες ο επίσημος λογαριασμός του Android.

google-apple-rcs.jpg

Η αλήθεια είναι ότι η Apple προσφέρει όλα όσα δίνει το πρότυπο RCS αλλά μόνο για την επικοινωνία των χρηστών που κατέχουν συσκευές iOS και όχι μεταξύ των δύο διαφορετικών mobile λειτουργικών συστημάτων. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το RCS ήταν αρκετά προβληματική η λειτουργία του και η Apple δεν φημίζεται ότι σπεύδει να ακολουθήσει τις κινήσεις των ανταγωνιστών της, ούτε καίγεται ιδιαίτερα για τους χρήστες συσκευών Android.

Το αν θα καταφέρει η Google με αυτόν τον τρόπο να αλλάξει τα μυαλά της Apple είναι μάλλον αρκετά αμφίβολο, αλλά πότε δεν ξέρεις. Ίσως η Apple αναγκαστεί σε κάποια στιγμή στο μέλλον να ακολουθήσει ένα κοινό πρότυπο επικοινωνίας, το οποίο παρεμπιπτόντως χρησιμοποιείται ήδη από 500+ εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, αν δώσει μια τέτοια εντολή π.χ. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δες τα όλα