Ο Google Chrome για Android ασφαλίζει τα incognito tabs με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη

Ο Google Chrome για Android ασφαλίζει τα incognito tabs με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη

SHARE IT

19 Σεπτεμβρίου 2022

Από τις αρχές του 2020, η Google πρόσθεσε την “Privacy Screen” σε διάφορες εφαρμογές της για συσκευές iOS, η οποία απαιτεί την εισαγωγή του Touch ID ή του Face ID για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτές. Τώρα, πράττει το ίδιο για τον έκδοση του Chrome browser για συσκευές Android με σκοπό να ασφαλίσει τα incognito tabs τους web browser με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη.

Όταν έχεις ανοικτά incognito tabs και κλείσεις τον Chrome, τότε ο web browser θα κλειδώσει αυτόματα αυτές τις καρτέλες και θα απαιτεί το δακτυλικό αποτύπωμα σου για να τις δεις. Ανοίγοντας και πάλι τον browser θα βλέπεις την κλασική γκρι οθόνη με το logo του incognito στο κέντρο και πατώντας την επιλογή “Unlock Incognito” θα εμφανίζεται το μήνυμα “Verify it’s you”, ενώ θα προσφέρεται και η δυνατότητα ξεκλειδώματος με τον κωδικό PIN. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, πάντως, είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να κλείσει τα incognito tabs, ακόμα και αν δεν περάσει το δακτυλικό αποτύπωμα του ή το PIN.

Για να εμφανιστεί η σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις του Chrome browser για συσκευές Android, θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιείτε την έκδοση Chrome 105, να επισκεφθείτε την διεύθυνση chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android για να επιλέξετε το σχετικό πεδίο και ύστερα να επανεκκινήσετε τον web browser. Μετά θα βρείτε την επιλογή “Lock Incognito tabs when you leave Chrome” μεταβαίνοντας στην ενότητα Privacy and Security στις ρυθμίσεις του browser.

Δες τα όλα