Σύντομα θα μπορείς να ηχογραφείς τον δικό σου ήχο για το ξυπνητήρι και το χρονόμετρο απευθείας από την εφαρμογή Google Clock

Σύντομα θα μπορείς να ηχογραφείς τον δικό σου ήχο για το ξυπνητήρι και το χρονόμετρο απευθείας από την εφαρμογή Google Clock

SHARE IT

16 Ιανουαρίου 2023

Η Google αναβαθμίζει την κλασική εφαρμογή Clock για συσκευές Android και για πρώτη φορά προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να ηχογραφήσει τον δικό του ήχο για το ξυπνητήρι, αλλά και για το χρονόμετρο απευθείας μέσα από την εφαρμογή.

Αν και η εφαρμογή Google Clock δίνει ήδη την δυνατότητα να ανεβάσεις αρχείο ήχου, συμπεριλαμβανομένων των ηχογραφήσεων, για να το ορίσεις ως ήχους στο ξυπνητήρι ή στο χρονόμετρο, η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Αφότου ηχογραφήσεις αυτό που θες θα πρέπει να αντιγράψεις το αρχείο στον φάκελο Alarms της συσκευής σου χρησιμοποιώντας κάποια εφαρμογή διαχείρισης φακέλων (file manager). Μετά εμφανίζεται στους διαθέσιμους ήχους και μπορείς να προχωρήσεις στον ορισμό του.

Με τη νέα αναβάθμιση του Google Clock στην έκδοση 7.3, δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι με την προαναφερθείσα διαδικασία, καθώς μπορείς να προχωρήσεις στην ηχογράφηση απευθείας από την εφαρμογή μέσω της επιλογής Record New στις ρυθμίσεις των Alarm Sound και Timer Sound. Πατώντας επάνω σε αυτήν θα ανοίξει η εφαρμογή Record και κάνεις την δουλειά σου με ευκολία από εκεί.

Η αρχή θα γίνει από τις συσκευές Pixel της εταιρείας και έπειτα θα τη δούμε σε όλα τα Android smartphones.t

Δες τα όλα