Η Google βελτιώνει τον προγραμματισμό ταξιδιών με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google βελτιώνει τον προγραμματισμό ταξιδιών με τεχνητή νοημοσύνη

SHARE IT

27 Μαρτίου 2024

Η Google παρουσίασε πολλά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά για τους Χάρτες Google και την Αναζήτηση Google, όλα με στόχο να σας βοηθήσουν στα ταξίδια σας - και η λειτουργία προσαρμοσμένων λιστών στους Χάρτες Google λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής όσον αφορά τις βελτιώσεις.

Η λειτουργία λιστών στους Χάρτες Google φαίνεται να μην αξιοποιείται επαρκώς, οπότε οι επιπλέον επιλογές μπορεί να είναι ευεργετικές. η Google καθιστά απλούστερη την ανακάλυψη λιστών που δημιουργούνται από χρήστες σε "επιλεγμένες πόλεις" στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αυτές οι λίστες θα εμφανίζονται όταν σαρώνετε προς τα πάνω την κάρτα πληροφοριών μιας πόλης (βλέπε παρακάτω).

Υπάρχουν τρεις λίστες που δημιουργούνται από το πλήθος: δημοφιλείς προορισμοί, μέρη με τις καλύτερες βαθμολογίες και "διαμάντια" που έχουν περάσει "κάτω από το ραντάρ" (αν και δεν θα παραμείνουν έτσι για πολύ αν συμπεριληφθούν στους χάρτες Google). Θα εμφανίζονται επίσης επιμελημένες λίστες από δημοσιεύσεις όπως το Lonely Planet και οι New York Times.

Εν τω μεταξύ, νέες δυνατότητες προσαρμογής έρχονται στην επιφάνεια όταν δημιουργείτε τις δικές σας λίστες στους Χάρτες Google για Android και iOS. Για πρώτη φορά, οι τοποθεσίες μπορούν να αναδιατάσσονται σε λίστες και μπορείτε πλέον να προσθέσετε συνδέσμους προς σχετικές δημοσιεύσεις στους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτές οι κοινόχρηστες λίστες είναι χρήσιμες για τον προγραμματισμό ταξιδιών, την παρακολούθηση των αγαπημένων σας τόπων και την περαιτέρω.

Επίσης, οι Χάρτες Google για κινητά αποκτούν νέα εμφάνιση: Η Google ισχυρίζεται ότι η αρχική σελίδα θα είναι πιο καθαρή και λιγότερο γεμάτη στο μέλλον, με λιγότερες καρτέλες (οι σημερινές καρτέλες είναι Explore, Go, Saved, Contribute και Updates). Προστίθενται επίσης νέα χρώματα καρφιτσών, ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμη πώς θα είναι ο νέος σχεδιασμός.

Μια αναβάθμιση λογισμικού το 2024 δεν θα ήταν πλήρης χωρίς κάποια μορφή τεχνητής νοημοσύνης, και η Google ισχυρίζεται επίσης ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη έξυπνων περιγραφών των προορισμών στους Χάρτες Google, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο αξιολογήσεις όσο και φωτογραφίες που δημιουργούνται από τους χρήστες. Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την προσθήκη μεταδεδομένων στις φωτογραφίες τροφίμων, όπως το συγκεκριμένο γεύμα.

Τα χαρακτηριστικά γεννητικής AI της αναζήτησης Google γίνονται χρήσιμα για τον προγραμματισμό ταξιδιών. Το Search Generative Experience (SGE) της Google επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν ένα αίτημα, όπως "σχεδιάστε ένα τριήμερο ταξίδι στη Φιλαδέλφεια που έχει να κάνει με την ιστορία", και να λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις.

Δες τα όλα