Το Google Maps εγκαινιάζει επιτέλους τη λειτουργία Glanceable Directions

Το Google Maps εγκαινιάζει επιτέλους τη λειτουργία Glanceable Directions

SHARE IT

04 Μαρτίου 2024

Τον Φεβρουάριο, η Google εισήγαγε τις glanceable directions για το Maps για Android και iOS. Μια νέα ρύθμιση με την ονομασία "Glanceable directions while navigating" είναι πλέον διαθέσιμη.

Το Google Maps παρέχει glanceable οδηγίες και μια ζωντανή εκτιμώμενη ώρα άφιξης ακριβώς στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας. Η εφαρμογή Android θα χρησιμοποιεί τις τυπικές ειδοποιήσεις συστήματος, ενώ το Google Maps για iPhone θα χρησιμοποιεί υψηλού προφίλ Live Activities.

Οι glanceable οδηγίες υποστηρίζονται επίσης στην οθόνη επισκόπησης της διαδρομής, η οποία εμφανίζεται μετά την έναρξη των οδηγιών, αλλά πριν πατήσετε "Έναρξη". Το Google Maps θα εμφανίζει οδηγίες, μια ζωντανή εκτιμώμενη ώρα άφιξης και θα προσαρμόζει άμεσα τη διαδρομή σας αν ακολουθήσετε διαφορετική διαδρομή.

Τον Ιούνιο, η Google ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία των glanceable οδηγιών για περπάτημα, ποδήλατο και οδήγηση για Android και iOS. Ωστόσο, εξακολουθούμε να μην βλέπουμε τις Live Activities στο iOS.

Οι χρήστες του Google Maps στις εκδόσεις Android 11.116 και iOS 6.104.2 παρατηρούν τώρα μια επιλογή "Glanceable directions while navigating" στο κάτω μέρος των ρυθμίσεων Settings > Navigation settings. Είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και δεν υπάρχει σε προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής που δοκιμάσαμε.

Όταν είναι απενεργοποιημένη η λειτουργία " Glanceable directions while navigating" (Προβολή οδηγιών κατά την πλοήγηση), βλέπετε απλώς μια μπλε κουκκίδα που υποδεικνύει τη θέση σας. Αν είναι ενεργοποιημένη, μετατρέπεται σε βέλος που υποδεικνύει πού να πάτε. Αυτό το βέλος εμφανίζεται κανονικά όταν ξεκινάτε πλήρως την πλοήγηση.

Όταν ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε αυτή τη λειτουργία απευθείας στην οθόνη επισκόπησης της διαδρομής, η Google θα εμφανίσει ένα σχετικό μήνυμα. Στην πραγματικότητα, πατώντας την μπλε κουκκίδα/βελάκι μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε άμεσα από την καρτέλα "Η τοποθεσία σας".

Δες τα όλα