Το Google News επανασχεδιάστηκε για την 20η επέτειο του

Το Google News επανασχεδιάστηκε για την 20η επέτειο του

SHARE IT

22 Ιουνίου 2022

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 20ης επετείου της υπηρεσίας, η Google προχώρησε σε ριζικό επανασχεδιασμό της έκδοσης του Google News για υπολογιστές, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην προσβασιμότητα, την προσωπική διαμόρφωση και τις τοπικές ειδήσεις.

Η εταιρεία σημειώνει ότι ο επανασχεδιασμός προέκυψε αφότου έλαβε υπόψιν της τις απόψεις των χρηστών για το πως θα έπρεπε να αλλάξει η εμφάνιση. Τα κύρια θέματα θα εμφανίζονται με μεγαλύτερη thumbnail εικόνα και δίπλα τους θα βλέπουμε την κάλυψη από διαφορετικά μέσα για να υπάρχει μια πιο σφαιρική ενημέρωση.

google-news-redesigned-1.jpg

Με μια επίσκεψη στο νέο Google News θα δείτε τις κορυφαίες ιστορίες της ημέρας, μια ξεχωριστή ενότητα Local News και τις επιλογές με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις στα δεξιά. Από εκεί και πέρα μπορείτε να προσθέσετε διάφορες τοποθεσίες στα Local News για να μαθαίνετε τα νέα από τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν. Επίσης, το μενού έχει φύγει από την αριστερή πλευρά και έχει μεταφερθεί στο επάνω μέρος της σελίδας για πιο εύκολη πρόσβαση.

google-news-redesigned.jpg

Ίσως η σημαντικότερη αλλαγή είναι η ενότητα Fact Check. Μέχρι πρότινος, τα θέματα που είχαν ελεγχθεί για την εγκυρότητα τους έφεραν απλά ένα σήμα από τον αντίστοιχο οργανισμό που τα ενέκρινε. Τώρα συνοδεύονται από μια πιο ξεκάθαρη επισήμανση πως είναι ελεγμένα από ανεξάρτητες αρχές.

Μπορείτε να δείτε το νέο Google News με μια επίσκεψη στο news.google.com.

Δες τα όλα